Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svedberg fick ge sig

Brynäs slarv ställde till det.

Missarna blev kostsamma mot effektivt Frölunda som vann med 4–1.

– Man kan få stryk på många sätt. Det här är inte okej, sa tränaren Tommy Jonsson.

Annons

Brynäs gjorde det dessutom svårare än vad det hade kunnat vara. Frölunda ryckte till 3–0 i mittperioden. Mycket med hjälp av bortaspelare, som slarvade i flera direkt avgörande och kostsamma situationer.

Som när Jakob Silfverberg först tappade en puck som kontrades in. Och när det följdes av en dålig undanrensning och öppet mål för hemmalaget.

Till slut kom också målet som dödade spänningen. En hemmaspelare stal enkelt en lös puck i Brynäszonen och pricksköt från nära håll.

– Jag är inte nöjd alls. Vi är för tama. Vi är passiva, vi vinner inga kamper och vi jobbar inte tillräckligt hårt, sa tränaren Tommy Jonsson.

– Totalt sett tycker jag att Frölunda är bättre än oss. Att vi slarvar så mycket som vi gör är inte heller bra. Utan det hade vi kanske kunnat ta en poäng.

Det har varit mycket spel på bortaplan för Brynäs den senaste tiden.

Å andra sidan är man elitseriens näst bästa bortalag – och vinner faktiskt fler än hälften av sina matcher utanför Gävle. Laget hade tre segrar i rad inför matchen mot Frölunda i Göteborg.

Men i går tog det alltså stopp.

Göteborgarna är elitseriens bästa hemmalag, och hade inför gårdagens match vunnit 13 av 20 matcher i Scandinavium den här säsongen.

Inte ens säsongens största bortaklack i Scandinavium kunde hjälpa Brynäs. Flera hundra brynäsare stod i arenans ena kurva. I går kom 14:e vinsten för västkustens indianer.

– Vi var inte riktigt alerta och det kostar mycket på den här nivån. Vi kan bättre än så här. Det är inget snack om den saken, sa Jonsson.

Brynäs fick Frölundas danske jättemålvakt, 112 kilo tunge Frederik Andersen, att verka ännu större.

– Vi gör honom bättre än vad han är, sa Brynäsmålskytten Johan Larsson. Men vi satte honom aldrig på prov på riktigt. Det är för dåligt av oss.

I andra änden var Niklas Svedbergs fina målvaktsspel det enda som förhindrade fler insläppta mål.

– Att det står 0–0 så länge som det gör är helt klart Niklas Svedbergs förtjänst, sa Tommy Jonsson. Han gör vad han kan, men man kan inte förvänta sig att han ska ta allt.

På lördag är det ny match mot serieledaren Skellefteå. I Skellefteå. Det blir lagets tredje match på bortaplan den senaste veckan.

Samtidigt har magsjuka ställt till det för Brynäs, som stuvat om i sina kedjeformationer rejält den senaste tiden. Nu har Lars Jonsson också fått sig en släng av sjukdomen.

– Vi har inte rätt intensitet, men jag vill inte använda mig av magsjukan som en bortförklaring till det. Nu är det ny match mot Skellefteå och då är det bara att köra.

Mer läsning

Annons