Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svensk ilska mot domarna

En kontroversiell domarbedömning upprörde de svenska spelarna efter den bittra semifinalförlusten mot Ryssland i junior-VM. Rysslands 2–0-mål föregicks av en icing.

Annons

– Jag fattar inte varför de släpper den över huvud taget, sade backen Patrik Nemeth upprört.

En av linjemännen tecknade för icing, medan den andre gjorde tecken för att spelet skulle fortsätta.

Det skapade förvirring i Småkronornas försvar.

Målvakten Robin Lehner försökte aldrig ta pucken när den gled över den förlängda mållinjen vid sidan av målet. Han kom av sig helt när signalen uteblev.

– Det är typiskt mot oss svenskar. Jag vill inte skylla på domaren, vi borde ha spelat bättre, men man kan inte skrika icing och hålla uppe armen hela vägen. Jag blev chockad, fattade inte vad som hände, sade Lehner om situationen.

Backarna Patrik Nemeth och Tim Erixon fullföljde, men båda gick efter den ryska puckföraren bakom målet och lämnade Denis Golubev ensam framför Lehner. Golubev, som senare också blev straffhjälte, satte enkelt 2–0 när han fick pucken.

– Jag tycker det är icing. Jag förstår inte varför de släpper den. De slår pucken bakom den röda linjen och ingen av oss har chans att ta den, sade Nemeth.

Svenske förbundskaptenen Roger Rönnberg ville inte skylla förlusten på icingsituationen, men var förvånad över att spelet inte blåstes av.

– Med tanke på reaktionen från spelarna så tror jag det var icing. Men vi måste kunna lägga sånt bakom oss. Det som stör mig mest i dag är att vi gjorde vår sämsta match när vi behövde vara som bäst. Det verkade som killarna under de här två vilodagarna hade börjat tänka på vad de egentligen kunde uppnå, sade Rönnberg.

Mer läsning

Annons