Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tack för allt utom Jämtins tokspel, Linköping

Det finns idioter, det finns dårar – och så finns det en del hockeyspelare.
En som ibland verkar ha fått frigång på hockeyrinkar är Andreas Jämtin.

Annons

inblandad i ett slagsmål med självaste Micke Sundlöv utanför isen, men vad som egentligen hände där får redas ut ordentligt nån annanstans.
För mig räcker den vansinnes-slashing som Jämtin vräkte på mot Daniel Widing. Det är verkligen inte de ibland halvlöjliga slagsmålen som är hockeyns våldsproblem – det är den utstuderade fegheten att använda klubban i uppsåt att skada.
Jämtin är det senaste exemplet.
För mig får han gärna ha spelat klart säsongen.

i alla fall i den första periodpausen:
"Ja, men vad har Linköping att spela för. De leder ju redan serien".
"Just, och det är väl bättre för dom om Brynäs går till slutspel – Brynäs lockar ju mer åskådare."
"Javisst, så då kan de väl bjuda på lite nu!"
Sagt och gjort. 1–0 blev 4–0.
Tack snälla Linköpings HC för den här gåvan.

om islossningar, måltorkor som – ja vad måltorkor nu gör – plötsliga formtoppar eller plötsligt återfunnet självförtroende i nån sarghörna?
Det gör ni i så fall inte här.
Och det var verkligen bjudningar. Underbara, sköna bjudningar från 2000-talets kometklubb som med sin serieledning och sin Cloetta Center redan är för fin för elitserien.
Brynäs kunde bara tacka och ta emot, och vi andra kan bara hoppas att det också innebär en riktningsförändring för Brynäs som nu vann efter sex raka förluster.

det dock till när Brynäs drabbades av en målexplosion.
Först slog Linköpingsbacken Ivan Majesky till en sån där underbar, fullständigt urkorkad utvisning. Alla stod stilla – Majesky crosscheckade Niclas Andersén. Till och med kortförsäljarna i korridorerna såg det. Varpå Sveriges sämsta powerplaylag skrällde med att panga in (Lars Jonsson!) 2–0.
Och sedan, hehe – Granström utvisad.
Jag skriver det igen, hehe – Granström utvisad (han spelar i Brynäs)
Linköpingsmålvakten Mika Noronen hade pucken bakom eget mål, och...gav den till Steve Dixon och 3–0.
Tekning, att glatt felpass av en Linköpingspelare och Andreas Dackell fick fritt fram mot mål – 4–0 bara tio sekunder senare, säkert något slags rekord vad det gäller mål i box play.

mot Brynäs i går. Domarna tillät laget att spela med sex utespelare under en sekvens på 15-20 sekunder i slutet av den andra perioden vid ställningen 4–1.

4 881. Alla som älskar Brynäs i motgång var där.

dock en sån där seger mot fel lag som kan vara i stort sett betydelselös om den inte följs med av en seger mot Rögle på lördag.


Det var nr 30 som stod i Brynäs IF och han var fullständigt lysande. Beslutet att ställa honom i mål var ett val som till slut måste ha varit självklart för Niklas Czarnecki.
Lindbäck växte under lärlingsperioden när Markström spelade JVM, och uppnådde i slutet av den elitserienivå som hans förespråkare hela tiden pratat om.
Att välja rätt målvakt är svårt. Czarnecki visade fingertoppskänsla när han i bortamatchen mot Skellefteå före uppehållet skickade in Lindbäck som fixade poäng. Sedan fick Markström stå i 0–5-smällen mot Luleå. Och Markström stod i tisdags, och var inte alls magisk utan verkade snarare lida av post-JVM-syndromet som flera spelare fått före honom, Nicklas Bäckström är ett exempel.
I går inledde Lindbäck med att överlista Jan Hlavac vid dennes friläge efter sex minuter. Det var livsnödvändigt för Brynäs. Och bara en styrning i den andra perioden skilde Lindbäck från en ny nolla i elitserien.

jag faktiskt att även Janos Vas skulle göra mål också. Sånt flyt hade Brynäs.

under de senaste nio omgångarna: 5–1–3–1–1–2–1–0–1–6, och ni gissar rätt. Brynäs vinner när man göra många mål, förlorar när man gör färre. Det finns nån slags logik i det, tror jag.

Ojojoj, vad jag kommer att skriva om honom de närmaste åren innan han blir NHL-proffs.
Yngst på isen igår, vaken, intresserad, stor, stark, teknisk, högerfattad, smart (han fixade f-y-r-a utvisningar), utrustad med både blick för passningar och med ett skott.
Han borde ha varit med förr, men han är med nu. Så ska det bara vara. På lördag spelar han i Lindab Arena i Ängelholm, och är årets Markström-injektion i Brynäs i ett utsatt läge.

och plongade. Det var Hockeyombudsmannen som jobbade in sig på Brynäs 14-tums-mediakub. Jag är alltid snäll, och önskar Brynäs god produktutveckling på den fronten bara det blir en slutspelsinveckling på isen.
Jag trodde annars att jag skulle behöva skriva att det inte var en Hockeyombudsman som Brynäs behövde – utan en jourhavande präst.
Men 6–1.
Jag vägrar att skriva att det var himmelskt bra, men det var i alla fall en skön skänk från ovan.

till redan nån gång i första perioden. Det visade sig ha varit Peter Forsberg som gjorde mål 30-40 mil norrut.

Annons