Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tack, Molin - du fixade ju poängen

Olycksbytet blev rena lyckobytet. Ove Molin fick friläge – och fixade en poäng för Brynäs borta mot Djurgården.

– Redan vid blålinjen hade jag bestämt mig för att skjuta, säger Molin efter 4–4 i en match som det slog gnistor om.

Annons

Jacob Markström stod redo att lämna sin kasse för att Brynäs skulle få spela sex mot fem. Då – helt plötsligt – kom chansen med stort C.

Ett slarvigt byte av Brynäs var nära att ge Djurgården ett utmärkt läge att punktera matchen, men istället kunde Mads Hansen ge Ove Molin fritt fram mot Gustaf Wesslau i Djurgårdens mål.

– Det var lite rörigt där. Vårt byte var nära att ställa till det. Djurgården ville ju självklart gå framåt för att avgöra, men Lasse (Jonsson) slängde sig och Hansen (Mads) lyckades få fram pucken till mig och helt plötsligt var jag fri, säger en nyduschad Ove Molin.

I stort sett direkt när Molin fick pucken bestämde han sig för vad han skulle göra med den.

– Jag konstaterade tidigt att Wesslau inte skulle gå ut. Han stod långt in i målet och det är ett bra bevis på att det rätta är att skjuta. Så redan vid blålinjen hade jag bestämt mig för att skjuta, säger Molin om sitt första mål i elitserien den här säsongen.

Brynäs inledde svagt mot ett vrålhungrigt Djurgården. Att det bara stod 3–0 efter den första perioden var Jacob Markströms förtjänst.

– Vi var alldeles för passiva, medan Djurgården spelade med hög fart. Det var inte tanken innan matchen, säger Molin och utvecklar:

– Meningen var att vi skulle vara täta i mittzon. Men det blev precis tvärtom. Djurgården flög fram och så fick de med sig publiken. När utdelningen kom fick de extra luft under vingarna. Vi har också varit på den sidan och vet hur härligt det där känns.

Men i andra perioden kom scenförändringen. Först reducerade Jonathan Granström i spel fem mot tre, och knappt en minut senare skickade Steve Dixon elegant in Brynäs andra mål i matchen, efter slarv av Djurgården.

– Det vände med utvisningarna. Djurgården skänkte bort andra målet och just då kändes det att nåt speciellt hände. Vi var inne i matchen, resonerar Molin.

Ytterligare två mål senare, först 4–2 och därefter 4–3, hade Brynäs ett skapligt utgångsläge inför den sista perioden. Där bevakade Djurgården sin ledning, vilket straffade sig till slut. Sebastian Lauritzen hade ett skott i stolpen innan Molin slog till.

Sedan vann Brynäs skotten med hela 7–0 i sudden och Eero Somervuori hade ett gyllene läge att ge laget en extrapoäng.

– Vi vågade verkligen ta kampen och det var väldigt starkt av oss att komma igen, säger Molin.

– Det har ju bråkats en del om det där, men vi kom från en bra match i Ö-vik och kände att vi har gjort mycket rätt. Nu gjorde vi lika många mål som i de tidigare matcherna tillsammans och snart måste trepoängaren komma.

Annons