Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Thoresen valde Lugano – Brynäs var aldrig nära

Patrick Thoresen valde Schweiz – och Brynäs centerjakt fortsätter... – Men spelarmarknaden är så jäkla stor nu, suckar sportchefen Micke Sundlöv som inte har något förstaalternativ på gång.

Annons

Brynäs måste hitta en förstecenter. Jakten inleddes redan när det stod klart att skyttekungen Pavel Brendl skulle lämna klubben. Men någon jaktlycka har man dock inte haft ännu.

– Det är tufft, och det gäller att ha flyt, säger Sundlöv.

Högt upp på önskelistan stod ex-djurgårdaren Patrick Thoresen, men efter att norrmannen valde bort flera elitserieklubbar och istället skrev på för Lugano under gårdagen, börjar transferläget se kärvt ut för Brynäs.

– Vår ambition är att hitta en förstecenter, eller åtminstone en forward. Vi är övertygade om att vi behöver det, säger Sundlöv som däremot aldrig erbjöd Thoresen något kontrakt.

– Nä, vi hann aldrig så långt.

 • Är det någon spelare som är nära klubben i dagsläget?

 – Inget riktigt hett, det känns lite tungt. Spelarmarknaden är så jäkla stor nu där alla spelare är duktiga, så det gäller att hitta rätt spelare med bra karaktär, förklarar Sundlöv och fortsätter:

– Framför allt finns det många AHL-spelare på marknaden. Men vi vill inte chansa, det kan vara så pass stor omställning att komma från Nordamerika till Sverige att det inte alls är säkert att en spelare, trots att han gjort 80 poäng i AHL, skulle göra bra i från sig i elitserien.

Jason Krog i Frölunda är ett bra exempel på det, i alla fall enligt Sundlöv.

– Han öste in poäng i AHL, men lyckades däremot inte alls särskilt bra i elitserien.

Brynäs tittar alltså främst på europeiska spelare, men konkurrensen med ryska ligan gör det svårt. Tre svenska spelare som ännu inte fått ett NHL-kontrakt kan vara aktuella för Brynäs. Det handlar om Johan "Honken" Holmqvist (se separat artikel), Joakim Lindström och Mathias Tjärnqvist

– Vad gäller Lindström och Tjärnqvist så är det med 95 procents säkerhet att dem blir kvar i NHL, avslutar Micke Sundlöv som jagar vidare för att hitta en förstecenter.

Mer läsning

Annons