Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp föll i jämn match med Ore

I förra omgången skrällde Tierp Hockey genom att slå serieledarna Arboga på bortarink.
På söndagskvällen blev det dock stryk i en nytt bortamöte, nu med IFK Ore uppe i Furudal. I Arboga vann Tierp med 4-2.
Nu vann hemmalaget med samma siffror.

Annons

Utvisningar fanns med i bilden uppe i Furudal. Hemmalaget utnyttjade power play vid både det första målet och när Johan Persson slog in 3-1 målet.

Men vad värre var, Ore tilläts att sätta 2-0 pucken i tierpskassen trots att Patrik Ulriksen satt på botbänken.

– Nej, vårt uppträdande i första perioden var inte bra. Vi skulle spela disciplinerat, men vi ådrog oss alltför många utvisningar i första perioden och sedan släppte vi till mål i eget power play, konstaterade Tierpstränaren Magnus Eriksson.

Ja, det blev för mycket utvisningar i matchupptakten för Tierp. Men ändå så tilläts inte Ore göra mer än ett mål. Mycket av den förtjänsten kan tillskrivas gästernas målvakt Rickard Zeidlitz.

– Vi kom igen starkt och gör sedan två helt godkända perioder. Där är det små detaljer som avgör till Ores fördel, sa Magnus Eriksson.

Ja, Tierp vinner också skotten i mittenperioden. Men slarvade betänkligt när hemmalaget kunde öka på till 2-0 i box play.

Med undantag för första perioden så hade vi ju också rader med målchanser. Vi hade exemlevis hela sex ribbskott, påpekade Magnus.

Ja, med bättre skottlycka och bättre disciplin så hade gästerna kunnat få poäng med sig hem från Furudal.

Tierp gjorde också ett mål i power play, det kom dryga sju minuter in i slutperioden. Det var Anders Kimhag som på bästa sätt förvaltade ett pass från Tomas Berlin.

Men med Johan Wallin på botbänken tog Ore vara på tillfället och mitt i perioden ökade hemmalaget på till 3-1.

4-1 kom med dryga två minuter kvar och vid 58,29 såg Donny Wallin till att fastställa slutresultatet 4-2. Johan Wiktorsson assisterade.

– Nu har vi avverkat tre bortamatcher i rad. Men på onsdag har vi hemmamatch mot Hedemora och sedan har vi ytterligare två hemmamatcher, sa Magnus Eriksson, som hoppas kunna öka poängskörden med hjälp av hemmamatcherna.

Sammantaget en bra arbetsinsats av Tierp ,med undantag för matchupptakten, och ett extra plus till målvakten Rickard Zeidlitz.

SÖREN ÅKERMAN

IFK ORE–TIERP HOCKEY 4-2 ( 1-0, 1-0, 2-2)

Första perioden: 1-0 (18,10) Johan Persson.

Andra perioden: 2-0 (10.07) Sebastian Lagerqvist (30,07).

Tredje åperioden: 2-1 (7.15) Anders Kimhag, 3-1 (10.12) Johan Persson, 4-1 (17.58) Markus Tomt, 4-2 (18.29) Donny Wallin.

Skott: 32–27.

Utvisningar, Ore: 6x2 min. Tierp: 7x2 min.

Tierps tre stjärnor:

3: Rickard Zeidlitz mv

2: Frank Dahl fw

1: Jesper Eriksson b

Mer läsning

Annons