Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp Hockey måste höja skärpan

Tierps hemmaförlust mot Hedemora sved säkert. Tyvärr hjälpte hemmalaget också sina gäster med ett par av målen. Att så enkelt släppa till i eget power play håller inte i hockeyettan. När sedan det sker två gånger i samma match så är det illa.

Annons

Men Tierp får redan i dag chansen att ta revansch på sig själva. I kväll står ett möte med Lindlöven på programmet. Matchen spelas i Gimo ishall som ett led i samarbetet med Gimo Hockey.

Naturligtvis ska Tierp också här ha chansen att plocka hem en trepoängare.

Men, och det är väl närmast ett måste, då får det INTE se ut som mot Hedemora senast. Det måste till både skärpa och disciplin. Bättre skärpa framför motståndarmålet och en förhöjd disciplin i försvarsspelet.

Nu har väl inte heller Lindlöven haft någon lyckad upptakt i seriespelet. Laget från Lindesberg har bara vunnit en match hittills på de spelade åtta omgångarna. Men laget stretade emot bra senast i mötet med IFK Ore, även om det blev en ny förlust (4-6).

Båda lagen har släppt in ganska mycket mål. En första förutsättning för att Tierp ska kunna vinna är se till att INTE bjuda gästerna på någon "målfest" som i matchen mot Hedemora senast.

– Det mesta talar för att vi kommer med en ny målvakt till den här matchen, säger Tierp chefstränare Magnus Eriksson.

Ja, om alla papper hinner bli klara så kommer 20-årige Jonas Hedlund att vakta Tierpskassen. Jonas har tidigare vaktat målet för Botkyrka.

– Naturligtvis är målsättningen att vinna. Ska vi kunna hänga med så är det här något av en måstematch.

– Sedan har vi pratat igenom allt slarv som vi visade upp senast i matchen mot Hedemora. Nu vill jag definitivt inte se slarvet en gång till, säger Magnus Eriksson.

Följer Tierpsspelarna givna direktiv, så ska det också kunna bli seger i kväll i Gimo ishall.

SÖREN ÅKERMAN

Mer läsning

Annons