Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp Hockey möter i kväll Arboga på bortais

- Det här är hur bedrövligt som helst. Laget går ju bra nu, men så kommer det här. Det här är sånt som INTE får hända.
Ja, på annan plats i dagens tidning berättar vi om haveriet i Vegahallen. Så sent som på onsdagskvällen vann ju Tierp över Lindlöven och tog sin andra seger hemma i Vegahallen. Men inom samma dygn upptäcktes sedan att det inte stod rätt till med "ismaskineriet".
Nu talas det om att det kan ta upp till hela tio (!) veckor innan det finns spelduglig is i Vegahallen

Annons

Det är en mycket besviken och bedrövad Tortleif Lundsten, Tierps chefstränare, som Sporten pratade med på torsdagen.

– Jag vet i nuläget inte hur det här kommer att bli. Vad jag redan nu vet är, att vi tränar i kväll (läs torsdagkväll) i Gränbyhallen. Sedan ska vi åka till Arboga för att spela säsongens sjunde match i hockeyettan. Sedan blir tyvärr lördagsträningen inställd.

- Vår söndagsmatch hemma mot Surahammar blir tyvärr också uppskjuten. Det finns ingen plats för den matchen i Gränbyhallen och Surahmmar kan heller inte ta matchen på sin hemmabana, säger Lundsten.

- Det här är ju djävligt tråkigt och eftersom Tierp är en lågbudgetklubb, så är det ju risk för att den här smällen är på gränsen till vad Tierp Hockey tål ekonomiskt, påpekar Lundsten.

Åter till det rent sportsliga, så har ju Tierp efter en trög start gjort tre riktigt bra matcher. Segrar mot både Linden och Lindlöven. Därtill var Tierp ytterst nära att plocka poäng i söndagsmötet med topplaget Borlänge i söndags.

Ett plus i all motighet är, att nu får Tierp Hockey med sig de båda talangfulla Almtunajuniorerna Daniel Mattsson och Tobias Hage i kvällens match i Sparbanks Arena.

- Vi måste självklart göra en helhjärtad insats om vi ska klara av Tierp. Dom har ju också gått riktigt bra de senaste matcherna, säger Arbogas tränare Jonny Steerner.

- Vi kommer med starkast möjliga lag och hoppas på bra stöd av hemmapubliken, som brukar var runt 400 varje hemmamatch, säger Steerner.

Annons