Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp Hockey nära poäng mot Borlänge

Tierp som i förra omgången vann mot Linden verkar vara på gång igen. På söndagskvällen hade man topplaget Borlänge på gaffeln. Men i slutperioden kunde hemmalaget utnyttja lägen där Tierp drog på sig utvisningar.
– Vi gjorde en mycket bra match, men vi föll på några dumma utvisningar i sista perioden. Därtill höll inte domaren för trycket från hemmabåset i matchslutet, sa Tierps tränare Torlief Lundsten.

Annons

Men hur som helst så gjorde Tierpslaget ett bra intryck i dalamatchen. Gästerna startade också mycket bra. Efter bara dryga minuten satt den första pucken i hemmaburen.

Här var det Marcus Skoglund som förvaltade ett pass från Tomas Andersson.

Redan här märktes att Tierp skulle stå upp bra mot favoriterna. Skotten var helt jämna under den inledande perioden och gästerna spelade stabilt och disciplinerat.

Visst var det kanonstart för Tierp i den första perioden. Men efter den första pausvilan gick det inte mer än 38 (!) sekunder innan Jokim Sjögren kunde slå in en andra puck i hemmaburen.

Visst kunde hemmalaget reducera knappa fem minuter senare, men mer förmådde inte Borlänge innan paussignalen.

Mot slutet av perioden blev det lite "kurr" på rinken och det renderade till två matchstraff, ett för vardera laget.

Ett par minuter in i slutperioden hade Tierp fortfarande ledning med 2–1. Men så kom några olyckliga och onödiga utvisningar.

Inom loppet av bara dryga två minuter kunde så hemmalaget i power play både kvittera och ta ledningen.

Mitt i slutperioden så kom också 4–2. Men Tierp kom igen och visade bra lagmoral.

Knappa minuten efter 4–2 målet så satte Joakim Sjögren sin andra balja för kvällen och även här var Jacob Alner framspelare.

– Hade vi inte fått den där svackan och ett par onödiga utvisningar mitt i slutperioden, så kunde vi ha vunnit den här matchen.

– Vi hade en ny back i bara 18-årige Daniel Mattsson med oss i den här matchen och han var mycket bra. Extra plus till vår målvakt Mathias Oscarsson och tvåmålsskytten Jocke Sjögren. Men hela laget gjorde en bra insats i kväll, summerade Torlief Lundsten.

BORLÄNGE–TIERP HOCKEY 4–3 (1–0, 1–1, 3–1)

1–0 Marcus Skoglund (1.05), 2–0 Joakim Sjögren (20.38), 2–1 Magnus Skullerback (24.51), 2–2 Mikael Skoglund (42.16), 3–2 Fredrik Wadlund (44.34), 4–2 Fredrik Wadlund (51.13), 4–3 Joakim Sjögren (52.07)

Skott: 40–27

Utvisningar, Borlänge: 45 min Tierp: 51 min.
Annons