Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp Hockey siktar högt

Tierp Hockey andas verkligen optimism inför den stundande säsongen. Målsättningen är helt klar – den här säsongen är det allettan som gäller. Det är både nye tränaren Stellan Gerdin och sportchefen Ola Berlin helt på det klara med.

– Vi har en väldigt intressant trupp och en härlig blandning av rutinerade spelare och unga hungriga lirare, säger Stellan Gerdin, som tillsammans med nya ass tränaren Peter Hägg ska lotsa fram Tierp Hockey den här säsongen.

Annons

Stellan Gerdin, som själv lirat 13 säsonger i hockeyettan, vet vad som krävs för att nå den målsättning som man satt upp.

– Det gäller att alla kommer vältränade till vår ispremiär. Jag märker ju direkt om det är någon som fuskat med försäsongsträningen. En sex, sju spelare har ju tränat fem pass i veckan under hela sommaren i Gävle. Nu gäller det att övriga också har skött sin träning, påpekar Gerdin, som därmed också lagt ribban för spelarna när det gäller deras inställning.

36-årige Stellan Gerdin har utöver sina år som lirare jobbat som tränare i både Brynäs, Huge och Valbo.

Han ser inte minst de unga lirarna som mycket intressanta.

– Ja, det är välutbildade spelare som vet vad som krävs både vad det gäller på träning och matcher, säger Gerdin i samband med gårdagens ispremiär.

Gerdin har ett helt knippe unga talanger som Tierp Hockey kan få stor nytta av i jakten på en topplacering i hockeyettan den kommande säsongen.

Ny på målvaktssidan är Niklas Bertilsson som kommer från Arlanda, Andreas Näsman (Valbo) och Joakim Silverberg (Team Gävle) är två mycket bra backar.

På forwardssidan kommer Tierp med fem nya hungriga lirare. Det är Daniel Söderlind och Martin Wärefors från Brynäs J20, Patrik Tenggren från Almtuna, Viktor Ehn från Moras J20 elit och Viktor Hallström som förra säsongen spelade för Team Gävle.

Det mesta ser mycket bra ut för Tierp Hockey och som Sporten tidigare berättat samarbetar klubben den här säsongen också med Team Gävle och det kan ju också innebära att flera nya spelare kan komma att uppträda i de båda lagen.

Det enda som tränarna i-n-t-e är nöjd med i uppladdningen är den ”sena” istiden.

– Ja, vi borde ju ha varit på is redan i juli. Jag anser att man ska ha möjligheten att gå på is två månader före seriestart. Jag vet också att flera klubbar i hockeyettan redan har varit på is för både träning och matchspel, påpekar Gerdin.

– Nu har vi seriepremiär den 18 september och nu får vi ju vara mindre än en månad på is före premiären. Tierp möter i premiären Hudiksvall.

• Vilka lag tror du kommer att finnas med i toppen av serien?

– Först och främst Hudiksvall och Hedemora. Men Borlänge och Ore finns också med i bilden, siar chefstränare Stellan Gerdin.

Mer läsning

Annons