Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp Hockey siktar mot Allettan

– Målsättningen är att vi ska nå allettan. Vår styrka är att vi har en härlig lagenhet. Men vi ska också spela i den kanske jämnaste hockeyettan i Sverige.
Ja, Torleif Lundsten, ny chefstränare för Tierp Hockey, har målsättningen klar och trots att truppen har drabbats av flera olyckliga spelarskador under försäsongen, så finns det en klar optimism hos både spelare och ledare inför seriestarten.

Annons

Dagens premiärmotståndare är Hedemora, som tar emot på sin hemmarink i eftermiddag.
På grund av många skador i spelartruppen så har väl Tierp och tränarparet Torleif Lundsten - Daniel Stööp inte fått den bästa uppladdningen. Laget har hunnit med sju träningsmatcher.
– Nej, men vi kommer med det bästa vi kan ställa upp med med tanke på skadeläget. Vi har spelat sju träningsmatcher. Vi har vunnit två, spelat oavgjort en gång och förlorat fyra. Jag anser också att vi är mogna för att inleda seriespelet, säger Torleif, som har en trupp om 22 lirare att matcha den här säsongen.
Tierp har ett tiotal nyförvärv inför säsongens poängjakt i hockeyettan. Intressanta namn bland nyförvärven är Simon Östlund Älvkarleby, Johan Sjöberg Linden, Johan Agu Almtuna, Mathias Nylund Västerås, Johan Yng Brynäs och Tobias Lundsten som senast spelade i Norska ligan.
Målvakterna Peter Skoggård (Luleå) och Richard Zeidlitz (AIK) är också nya och har visat bra kvaliteter.
På grund av skador har vi inte helt klart hur laget mot Hedemora kommer att se ut.
– Kan Simon Östlund och Tobias Lundsten spela (skadade mot SKÅ), så har vi förstafemman klar. Där finns då också Per Andersson, Tomas Berlin och Mattias Nylund med.
Östlund, Berlin och Nylund var också de som svarade för merparten av målen när SKÅ besegrades i genrepet.
– Vi har också en mycket intressant tredjefemma som visade härliga takter i genrepet. Där gjorde trion Johan Yng, Johan Sjöberg och Adam Mörk sin första match den här säsongen. Där har vi också två säkra backar i Johan Wallin och Freddy Andersson. En femma som jag tror mycket på, säger Torleif.
Bland de som råkat ut för skador är målvakten Richard Zeidlitz, som i veckan på träning fick en puck olyckligt uppe vid ena nyckelbenet.
– Vi får se hur Richard känner sig inför matchen. Kanske är han ändå med som andremålvakt, säger Torleif.
Torleif har också den filosofin att hans lirare INTE tar stryk tre gånger i rad mot en motståndare.
– Nej, och visst har vi förlorat två träningsmatcher mot just Hedemora. Men då rådde andra förutsättningar. Förlusterna är glömda och nu är det en fullpioängare som gäller i seriepremiären, säger Lundsten.
Förutom att Tierp ska finnas med i allettan, så tippar Torleif att också Enköping, Borlänge och Arboga finns med när det är dags för allettan.
Förra säsongen så klarade Tierp nytt kontrakt efter spel i fortsättningsserien.
– Ja, men den här säsongen ska det bli bättre resultat. Vi ska finnas med på den övre halvan, säger lagkaptenen Per Andersson.
– Vi har en härlig stämning i truppen både på och utanför rinken. Vi har också en ung och talangfull trupp där medelåldern ligger på bara dryga 20 år. En spelare som jag tycker tillfört lite extra är centern Johan Sjöberg som kommer från Linden (Eskilstuna).
– Vi har en klar chans att ta en fullpoängare mot Hedemora, menar Tierps lagkapten.
Även sportchefen Lars Åke "Ludde" Lundin är optimistisk inför jakten på poäng i hockeyettan.
– Får vi bara tillbaka de skadade spelarna och slipper större skadeproblem i serien, så kan vi slå vilket lag som helst, säger Lundin, som tippar att Tierp ska finnas med på den övre halvan av tabellen.

Annons