Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp siktar på revansch

Tierp Hockey har gjort flera bra insatser i de senaste spelomgångarna av hockeyettan. Bl a har laget slagit serieledarna Enköping och vann senast mot Borlänge hemma i Vegahallen.
Nu i kväll är det ett bortamöte med seriens stora överraskning, IFK Ore från Furudal uppe i Dalarna som gäller. Ett Ore som bara tagit stryk en enda gång den här säsongen och då var det serieledarna som kunde vinna.

Annons

Tierp är naturligtvis ute efter revansch för två förluster mot dalalaget. Först blev det förlust uppe i Furudal. Sedan råkade Tierp ut för en snöplig förlust i hemmamötet (spelades i Gimo).

– Ja, den förlusten kändes verkligen snöplig. Vi ledde med både 2-0 och 4-2 men åkte på en olyckligt 2+2 utvisning och tappade matchen. Vi förlorade tyvärr med uddamålet, säger Tierps chefstränare Magnus Eriksson.

– Nu är det revansch som gäller. Vi kommer heltaggade och jag hoppas vi efter långresan har plockat åt oss en ny trepoängare.

– Vi kommer med helt ordinarie lag och de senaste matcherna har visat att vi är på gång. Hela truppen fungerar allt bättre, säger Magnus som ser fram emot att ge Ore en rejäl match i kväll.

Dalalaget har verkligen imponerat. Efter 20 spelomgångar har Ore nu en plats bland de fyra främsta i tabellen och håller man den positionen så blir det spel i allettan för nykomlingarna. För två år sedan lirade dalalaget i trean och nu finns Ore alltså med i toppkvartetten i hockeyettan.

– Ja, vi har plockat hem flera lirare och nu har vi två starka femmor där främst Johan Persson i A-femman (tidigare Mora) satt hela 20 mål och leder skytteligan, säger Jimmy Bräck ass tränare för Ore.

Hur tror du att det går i ett tredje möte med Tierp?

– Ja, vi vinner med 5-3. Ska Tierp ha någon chans här uppe så måste dom spela mycket bra och sedan måste dom palla för alla trummor i hallen, säger Bräck småskrattande.

Ja, men kunde Tierp slå både Enköping och Borlänge så är det väl inte helt omöjligt att även lura nykomlingarna Ore på poäng.

SÖREN ÅKERMAN

Mer läsning

Annons