Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp tog revansch på Arlanda

Tierp, som lirat sex försäsongsmatcher, tog på söndagen hem den femte segern i mötet med Arlanda på bortarink.
– Det är alltid skönt att vinna, men i dag började vi riktigt dåligt. Vi var helt enkelt inte med i matchen under den första perioden, sa Tierpstränaren Stellan Gerdin.

Annons

Nu kunde dock gästerna vända och vann till slut med 3–2.

Tierp inledde ju träningsmatcherna med ett hemmamöte med Arlanda, som den gången vann med 2–1.

Vad som påverkade Tierp är oklart, men under den första perioden stämde inget. Kollegorna från en parallellgrupp av hockeyettan fick dominera stort. Arlanda vann exempelvis skotten med 13–5 och satte två puckar i nätet bakom Tierpsmålvakten Rickard Zeidlitz, som ändå fick det högsta betyget i Tierpslaget.

– Det var starkt av grabbarna att kunna vända matchen. Vi bestämde oss för att kämpa och åter kämpa efter första periodvilan. Vi vände också spelet och visade hög moral, sa Gerdin, som var helt nöjd med lagets insats i mittenperioden.

Tobias Berlin reducerade till 2–1 mitt i andra perioden och Adam Seydlitz kunde kvittera med knappa minuten kvar av perioden. Tierp spelade då i power play.

Tredje perioden blev mållös och här blev spelet sönderryckt av flera utvisningar.

Strax innan perioden var över fick Arlanda ett power play och så var också bilden i upptakten av förlängningen.

– Men här storspelade Rickard Zeidlitz och när vi sedan också fick ett power play kunde Peter Tenggren avgöra 2,22 in i förlängningen.

– Laget visade härliga kämpatakter när vi vände matchen och ett extra stort plus till vår målvakt Rickard Zeidlitz, var Stellan Gerdins slutsummering av den näst sista träningsmatchen före seriestarten nästa söndag hemma i Vegahallen mot Hudiksvall.

Mer läsning

Annons