Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp tog revansch på Bålsta

Tierp Hockey tog revansch på tabelltrean Bålsta. Men det måste till både förlängning och straffar innan hemmalaget kunde vinna med 4–3. Matchvinnare blev Tomas Berlin som satte den avgörande straffen.

Annons

– Härligt att vinna trots att vi inte gjorde någon bra match. Men vi vann helt rättvist, sa Daniel Stööp, andretränare i Tierp.

Genom segern överlämnade också Tierp jumboplatsen till Hedemora som förlorade hemma mot Surahammar. På fredag har Tierp ett hemmamöte med Arboga.

Nu ska med ens sägas att Tierp borde ha avgjort den här matchen under ordinarie matchtid.

Redan i den inledande perioden hade hemmagrabbarna de bästa och flesta målchanserna. Men efter bara dryga åtta minuter kunde ändå Bålsta ta ledningen. Men här förvånades man över hemmaförsvarets agerande. Är det månne så att det är "förbjudet" att tackla?

En ensam Bålstalirare kunde helt obesvärat åka fram från vänster och runda målburen och lägga in ett målgivande pass till Oskar Kjellberg. En tackling bakom buren och den här framstöten hade varit stoppad.

Efter dryga 13 minuter kunde dock Jacob Alner sätta 1–1 framspelad av Johan Agu.

– Vi måste väl också tillstå att Bålsta var effektiva, sa Stööp, som också höll med om att Bålsta fick komma fram allt för lätt vid 0–1 målet.

1–2 kom också tidigt i mittenperioden. Sedan hade både Simon Östlund, Johan Agu och Jacob Alner målchanser som i något fall borde ha resulterat.

Men effektiviteten har under hela säsongen varit allt för klen i de flesta matcher.

– Ja, tyvärr har det gått som en röd tråd i många av våra matcher. Vi har ju spelmässigt gjort jämna matcher med de flesta lagen i serien, sa Stööp.

Hemmalaget kom igen och innan perioden nått sin mitt så ordnade Tomas Berlin till 2-2. För det mycket snygga målpasset svarade Simon Östlund.

Men säg den glädje...

Efter bara sju sekunder så släpper Tierp till 2-3!

– Ja, tyvärr föregicks målet av ett individuellt misstag. En av våra spelare tappade pucken i egen zon, förklarade Stööp.

Men snacka om att komma igen. Efter dryga kvarten av andra perioden så kvitterade hemmalaget åter. Den här gången var det Marcus Skoglund som förpassade trissan in i nät. Målpass åter Simon Östlund. Strax efter hade också Tomas Berlin ett skott som träffade där stolpe och ribba möts.

Strax före pausvilan hade Tierp en puck inne bakom gästernas målvakt. Men målet dömdes bort för spel med hög klubba.

tredje perioden slutade mållös. Detta trots att Tierp hade flera chanser att avgöra.

Så var bilden också i förlängningen. Men trots att Tierp här vann skotten med 5–1 så stod sig 3–3 och straffar måste till för att försöka skilja lagen åt.

– En härlig avslutning där Richard (Zeidlitz) tog tre straffar och Tomas Berlin satte den avgörande straffen, sa Daniel Stööp, som också kunde notera att Tierp för FÖRSTA gången den här säsongen hade hela truppen intakt.

Mål, Tierp: Tomas Berlin 2 (1 på straff), Jacob Alner, Marcus Skoglund. Bålsta: Oskar Kjellberg, Michael Carlsson, Robin Aittamaa.

Skott:41–30

Utvisningar: Tierp 5x2 min. Bålsta: 5x2 min.

Richard Zeidlitz, mv

Marcus Skoglund, f

Tomas Berlin, f

Mer läsning

Annons