Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp ville mest i derbyt

Hett division 1-derby? Javisst, efter en tveksam inledning tog det sig ju längre matchen led.

Och det tackar vi Tierp för. Gästerna var hetare och spelade med större vilja och vann rättvist med 6–3 (1–2, 3–1, 2–0) mot Valbo.

– Så extra skönt av många olika orsaker, sa Tierpstränaren Torleif Lundsten belåtet.

Annons

Tierp hade inte de bästa förutsättningarna, inställd match senast på grund av ishaveri och man har bara hunnit med en träning i Skutskärs ishall. Tierp var något av en underdog, när man ställdes mot topplaget Valbo, som nu dock inte imponerade. Detta håller inte om man ska hänga kvar i toppen.

Låt oss konstatera att Valbo gjorde en blek insats. Man spelar inte med samma intensitet som i början av serien, nu går mycket på chans och lite vilja. Det förtar dock inte Tierps starka insats.

– Detta var ett kvitto och svar på att det vi håller på med är bra. Skön seger med tanke på att vi spelat bra en tid samt att matchen hade derbykaraktär, sa Lundsten.

Till en början såg detta ut att bli en vanlig match i en serielunk, men den tog sig. Att kalla Valbo-Tierp för derby är att ta i, men det låg dock mycket prestige i matchen, det till synes på Valbos sura miner och Tierps glädje efter slutsignalen, det var mer markant än vanligt.

Det var en händelsefattig inledning, Valbo såg piggast ut, gick fram till 2–0 och såg ut att ha matchen under kontroll. Tierp kunde reducera innan periodvilan och visade i periodslutet att man inte hade tänkt vika ner sig.

I andra perioden kom Tierp mer in i matchen och spelade aggressivare. Valbo ökade på sin ledning till 3–1 och Tierp var skakat, men Upplänningarna gav sig inte, man visade enorm karaktär då man återigen reducerade, 3–2. Därefter var Tierp det bättre laget, spelade den bättre hockeyn och skapade mest, var dessutom effektivare i power play, två mål i den spelformen.

– Detta var målmässigt ett steg framåt då vi tidigare har haft problem att göra mål, framför allt i power play som har varit vår akilleshäl, kommenterade Lundsten.

Valbo hade också möjligheter i power play, men fick inte till något organiserat spel i anfallszon.

I inledningen av sista perioden kunde hemmalaget bland annat spela med en man mer i fyra minuter men skapade ändå ingenting. Istället var det Tierp som spikade igen matchen med att göra 5–3 i power play, Jakob Alner spelade snyggt fram Joakim Sjögren, segern var ett faktum.

– Vi hade vaskat om en hel del inför matchen, och med bara 50 minuter ihop tycker jag samtliga gör det bra. Förstafemman mycket intressant med bland annat Tobias Hage som vi lånat från Almtuna. Tredjefemman gör ett otroligt jobb och sen är det ju andra som gör baljorna, sa Lundsten angående spelarkritik.

VALBO–TIERP 3–6 (2–1, 1–3, 0–2)

Första perioden: 1–0 (5.41) Dennis Lundberg (Kristoffer Jobs, Liam Lindström), 2–0 (13.46) Fredrik Augustsson (Markus Gunnarsson, John Dahlgren), 2–1 (14.32) Joakim Sjögren (Adam Mörk, Tobias Hage).

Andra perioden: 3–1 (4.53) Kristoffer Jobs (Dennis Lundberg), 3–2 (6.09) Tom Noremo (Freddie Andersson), 3–3 (12.53) Jacob Alner, 3–4 (19.52) Adam Mörk (Joakim Sjögren, Tobias Hage) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3–5 (17.30) Joakim Sjögren (Jacob Alner) spel fem mot fyra, 3–6 (19.58) Tomas Andersson (Joakim Sjögren) spel fyra mot fem mål i tom kasse.

Skott: 29–39 (13–11, 7–16, 9–12).

Utvisningar: Valbo 7x2 min. Tierps 6x2.

Domare: Johan Lené, Gävle.

Publik: 138.

Valbos tre stjärnor

3: Niclas Morén, mv

2: Markus Gunnarsson, f

1: Dennis Lundberg, f

Tierps tre stjärnor

3: Jacob Alner, f

2: Marcus Skoglund, f

1: Joakim Sjögren, f

Mer läsning

Annons