Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierps första trepoängare

– Vi tog en väldigt härlig och skön seger.
Tierpstränaren Torleif Lundsten var verkligen lättad efter den första trepoängaren i säsongens hockeyetta. Gästande Järfälla fick åka hem med 2–4 i baken. En match där Tierp vände och vann. Järfälla hade nämligen en 2–0-ledning i mitten av andra perioden.

Annons

Den första perioden var riktigt dålig av Tierp och så mycket bättre lirade inte heller gästerna.

– Nej, det var mycket spänt och nervöst i båda lagen. Både vi och Järfälla var ju i stort behov av poäng, menade Lundsten, som förklaring till den svaga första perioden.

Nu kunde ändå gästerna sätta en ledningspuck strax före pausvilan. Naturligtvis ett psykologiskt mål.

– När Järfälla tog ledningen med 2–0 så måste jag erkänna att jag blev orolig, sa hemmatränaren.

Gästernas andra mål kom i mitten av perioden. Men Tierp kunde sedan göra sitt första mål i powerplay, när backen Tobias Lundsten satte en backhand i trängt läge dryga två minuter före paussignalen.

– Redan här kände jag faktiskt att vi kunde vinna matchen. Jag märke också att Järfälla blev allt tröttare, sa Lundsten.

Tierp vann också skotten i mittenperioden med klara 13-8. I slutperioden hade hemmalaget ett övertag och inom loppet av dryga två minuter satte Simon Östlund två härliga mål för hemmalaget. I båda fallen var det Tomas Berlin som bjöd på målpassen. Så långt hade andrafemman svarat för alla tre målen.

Det var också andrafemman som spikade slutresultatet 4–2, sedan gästerna dryga två minuter före slutsignalen hade tagit ut sin målvakt.

Både Tomas och tvillingbroder Tobias Berlin hade chansen att sätta fyra. Nu blev det den sistnämnde som efter ett pass från Per Andersson satte det fjärde hemmamålet.

– Det här var ju också en match som vi skulle vinna. Det var väl också därför som det var så nervöst i upptakten, menade Torleif Lundsten.

– Nu kan vi spela mer avspänt mot Valbo på söndag, sa Lundsten, som gav sina lirare beröm för andra halvan av matchen.

 

Mer läsning

Annons