Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierps hockeylöften presenteras för Europa

– Om 15 år spelar kanske någon av dessa härliga unga lirare i NHL.

Mats Berger, ungdomsledare i Tierp hockey, kunde tillsammans med sina ledarkollegor häromdagen bjuda de yngsta hockeytalangerna på något alldeles extra.

Ett teveteam från Franska Eurosport gästade Vegahallen för att studera klubbens ungdomsverksamhet.

Annons

– Ja, vi är naturligtvis stolta över att just Tierp Hockey blev utvalda bland alla hockeyklubbar i Sverige, säger Berger.

Franska Eurosport har valt ut två svenska hockeyklubbar och efter besöket i Tierp var det elitserieklubben Modo som fick visa upp sin ungdomsverksamhet.

– Anledningen till att fransmännen gör det här besöket i Sverige är, att man vill undersöka hur svensk hockey jobbar.

– Dom har jämfört Sverige med exempelvis USA, Kanada och Ryssland. Man är imponerade av att lilla Sverige kan finns med i den absoluta världstoppen. Därför vill man nu studera hur vi svenskar jobbar med ungdomar, som sedan ska kunna bli stjärnor som exempelvis Anders Hedberg och Mats Näslund, säger Mats Berger, som jobbat för Tierp Hockey de senaste sju åren.

Enligt Berger så är det också just Mats Näslund som står för värdskapet uppe i Ö-vik.

Tierp har ett 40-tal riktigt unga talanger. De som nu fick äran att träffa det franska teveteamet var åldersgrupperna -03, -04 och -05.

03 laget gjorde för övrigt ett imponerande intryck när grabbarna visade upp sig i en av periodpauserna i matchen mellan Brynäs och Frölunda härom kvällen. Se också ett reportage på annan plats i dagens Arbetarblad.

– Vi har i dag ett 40 unga talanger i hockey– och skridskoskolan. Men vi kan ta emot många fler, hälsar Berger.

– De unga lirarna tyckte det här var jättekul. Extra roligt också när projektledaren Jez hoppade med och körde alla övningar som stod på programmet, berättar Mats Berger.

– Naturligtvis ser både vi ledare och alla de unga lirarna fram emot när det här kommer att sändas. Franska Eurosport ska i slutet av mars sända ut det här i alla Europas länder. Gissa om det blir spännande för oss alla, säger Berger.

Nästa höjdpunkt för de unga hockeytalangerna blir den 19 februari.

– Ja, vi har bjudit in klubbar i övriga Uppland och Gästrikland. Det blir nog härliga hockeymatcher hela dagen, siar Mats Berger.

Mer läsning

Annons