Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Titta, Brynäs juniorer är verkligen inte B

Ingen Järnkrok, Rhodin, Berglind eller Wännström och dessutom suveräna serieledarna Skellefteå på andra sidan.
Förutsättningarna för Brynäs att ta de två nödvändiga poängen för att säkra avancemang till super-8-serien efter jul var inte de bästa.
– Äh, det finns så många bra juniorspelare i den här föreningen. Kolla bara på dom som kommer upp från B-juniorlaget den här gången, jublade forwarden Ludvig Rensfeldt efter 3–2-segern i Läkerol Arena.

Annons

Så när Calle Järnkrok, Joachim Rhodin och Victor Berglind åkte med A-laget till Linköping i går och poängkungen Sebastian Wännström gick skadad fick ett gäng 92:or och 93:or som normalt spelar i det yngre juniorgänget chansen. Och som de tog den...

Dennis Fröland, Oliver Lindholm, Linus Fröberg och Alexander Sågström klev in och visade vilken juniorbredd Brynäs har. Då räknar vi inte ens in Jacob Markström, Simon Löf, Simon Bertilsson, Jacob Silfverberg och den utlånade duon Anton Rödin och Henrik Thegel.

– Dom som kommer in nu gör det riktigt, riktigt bra och det var jäkligt skönt och starkt gjort av oss att fixa de här poängen mot Skellefteå som leder serien. Nu slipper vi pressen under de andra matcherna den här helgen, sa Rensfeldt.

För det var ju så att Brynäs var tvunget att ta två poäng på veckoslutets tre matcher. Skellefteå i går var den klart tuffaste uppgiften där sedan Modo och Björklöven väntar i dag och i morgon. Topp-8-serien är ett viktigt delmål för att få spela mot de bästa lagen från söderserien och kanske sedemera försvara det SM-guld Brynäs föfogar över sedan i fjol.

Då var 92:an Rensfeldt knappt med någonting utan bidade sin tid i J18-laget. Nu är han en ledande figur som bildat en kanonkedja med Järnkrok/Wännström. Med de båda borta fick han leda en annan trio – och det fungerade lika bra.

– Jag har ett skapligt självförtroende nu och det känns riktigt bra, sa ”Ludde” som spelade med Felix Eriksson och Dennis Fröland i Brynäs starkaste enhet.

I går assisterade han först till Frölands första mål i J20-serien i sin fjärde match och sedan tog han saken i egna händer när han pricksköt in 2–1 i andra perioden. Hans mål att så småningom också få chansen i elitserien och Brynäs som han har tillhört sedan spelet i de olika pojklagen.

– Klart att det sporrar att se alla som får ta klivet upp. Det är bara att fortsätta att jobba på.

Tränaren Mats Bäcklin var mäkta stolt över sitt manskap efteråt.

– Ja, det måsta jag säga. Att vi kunde fixa de nödvändiga poängen mot ett sånt bra motstånd och med så många ledande spelare borta är jäkligt bra gjort. Klart jag är riktigt jäkla stolt över killarna.

2–2 efter två perioder och ett sent mål med tre och en halv minut kvar att spela av Christoffer Persson i den sista ronden fick avgöra till Brynäs fördel.

– Nu känns det lite surt. Men det var en bra juniormatch och det är vi, Brynäs och Djurgården som har bäst snurr på verksamheten, sa Skellefteås tränare Stefan Klockare.

Just det – samma Klockare som tillbringade många år på 1990-talet som back i Brynäs. Med sig i båset som assisterande tränare hade han Janne ”X:et” Erixon. Men trots den rutinerade tränarduon räckte det inte till den här kvällen. Men Skellefteå har å andra sidan redan kammat hem seriesegern...

BRYNÄS–SKELLEFTEÅ 3–2 (1–1, 1–1, 1–0)

Första perioden: 0–1 (10.20) Henrik Lundberg, 1–1 (11.45) Dennis Fröland (Ludvig Rensfeldt).

Andra perioden: 2–1 (10.12) Ludvig Rensfeldt (Felix Eriksson och Dennis Fröland), 2–2 (10.48) Henrik Lundberg.

Tredje perioden: 3–2 (16.29) Christoffer Persson (Martin Wärefors).

Skott: 27–28 (6–13, 13–11, 8–4).

Utvisningar, Brynäs: 3x2 min, 1x10 min. Skellefteå: 6x2 min.

Domare: Roger Nordin, Gävle.

Mer läsning

Annons