Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Toppen mot botten i Surahallen

Tierp har verkligen haft det tungt under första delen i hockeyettan. Skadeläget har pendlat mellan sex och sju lirare, som inte har kunnat medverka under de åtta omgångar som hittills har spelats. I kväll spelar också Valbo ett toppmöte mot Enköping.

Annons

– Läget har tyvärr inte förbättrats. Nu har vi också Max Noremo borta, som fick ett finger avslaget senast mot Linden, säger Tierps chefstränare Torleif Lundsten.

I kväll möter Tierp ett Surahammar på bortarink. Surahammar är därtill seriens just nu formstarkaste lag.

– Ja, jag är väl medveten om att det är ett mycket bra Sura som vi möter och dom är nog seriens bästa lag. Vi får inte ihop mer än två femmor och får vara mycket nöjda om vi kan ta en poäng i Surahallen, säger Lundsten, som naturligtvis kunde ha bättre förutsättningar än att åka till Surahammar med bara två femmor.

Nu har dock Tierp Hockey visat hög moral och kämpat härligt i de tre senaste matcherna. Men att röra Sura verkar ändå vara en allt för svår uppgift.

– Vi har fått en mycket bra start och vi har ett riktigt bra lag, säger Suras tränare Stefan Andersson, som har fyra starka femmor att tillgå.

– Allettan är målsättningen och vi är verkligen på gång och har fått stabilitet i truppen. Vi har också flera spelare med allsvensk rutin. Därtill har vi flera unga talanger i truppen.

– Vi har respekt för alla lag i serien. Det finns inga lätta matcher, men ska Tierp vinna här i Surahallen då måste dom spela riktigt, riktigt bra, klargör Stefan Andersson, som räknar med en hemmapublik på cirka 500.

En av de allra främsta lirarna i Sura är Jarno Pikkarainen, som bland annat lirat sex allsvenska säsonger i Växjö.

Ja, visst är Sura skyhöga favoriter i kvällens match. Segrar mot bland andra Hedemora (7–1), Järfälla (6–2) och Valbo (5–2) imponerar. Sura har vunnit alla hemmamatcher. Sammantaget sex segrar hittills i säsongens hockeyetta. Tierp har vunnit två matcher – båda hemma i Vegahallen mot Järfälla och Linden.

Samtidigt i Borr & Tång Arena i Valbo möter Valbo HC Enköping i vad som ser ut att bli ett spännande toppmöte mellan ettan och trean i serien.

Valbo som har övertygat med sex vinster på åtta matcher och imponerande 45 gjorda mål (5,6 mål i snitt) har lika många poäng som Tierps motståndare Surahammar. Enköping på en tredjeplats har sexton poäng efter fyra segrar plus två segrar i sudden. Valbo hoppas också få en snabb revansch för fiaskot mot den dåvarande jumbon Järfälla som man blev besegrade av med inte mindre än 2–8. Det var ett väldigt överraskande resultat med tanke på att man vann mot Bålsta som ditintills hade släppt in minst mål i serien. Den matchen vann Valbo med 8–1. Snacka om att bland bra resultat med dåliga.

Annons