Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Toppmatch i Valbo i kväll

Ettan mot tvåan.
I kväll är det seriefinal i Valbo ishall.
Hemmalaget Valbo får besök av serieledande Surahammar.
– Vi är väldigt motiverade, vi vill ta revansch för förlusten borta mot dem, säger tränaren Daniel Kraft.

Annons

Det är uppdukat för en fartfylld och anfallsglad tillställning i kväll när hockeyettans två bästa lag så här långt drabbar samman.

Valbo är med sina 54 mål på tio matcher seriens målfarligaste lag hittills, Surahammar skuggar på 43. Men i tabellen, och det är ju den som räknas, är det ombytta roller. Där ligger Surahammar steget före - två poäng skiljer lagen åt.

– Rent resultatmässigt är jag nöjd med säsongen hittills men spelmässigt har vi varit lite för ojämna. Jag tror inte det finns något lag i serien som har en lika hög högstanivå som vi, men precis som förra säsongen har vi haft lite problem med försvarsspelet i egen zon inledningsvis, där har vi lite att utveckla, säger Valbotränaren.

På spelarfronten ser det positivt ut för Valbo, bara två spelare saknas i kväll. Kraft vittnar om en stark konkurrenssituation och bra fart på träningarna.

Forwarden Andreas Berglund är dock fortfarande skadad och förväntas inte vara tillbaka förrän tidigast i januari. Backen Martin Lauridsen missar också han kvällens match som har alla förutsättningar att bli en riktigt kraftmätning.

– Vi ska gå ut och ta tag i spelet och visa vilka som bestämmer på vår egen hemmaplan, säger Daniel Kraft.

När lagen möttes i Surahammar i den andra omgången fick Valbo se sig slagna med 5–2. Gästrikarna var inte alls med från start och låg redan efter en period under med 4–0.

– Vi vet vad vi gjorde för misstag då och det har vi tagit lärdom av, säger Valbotränaren.

För Tierps del väntar i kväll en bortamatch mot Enköping.

Mer läsning

Annons