Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Travtips: Gävle torsdag 3 december

Så här i säsongens elfte timme är det tätt på given med tävlingsdagar på Gävletravet.

Annons

Efter den här tävlingsdagen är det åter tävlingar redan på måndag (lunchtrav) och sedan nästa söndag, 13 december, och då handlar det om V64.

Just V64 handlar det om också den här torsdagen och då kommer det en riktig "snackhäst” på besök. Det är Daniel Redéns Propulsion som gästar. Den USA-födde fyraåringen ser ut att kunna bli något alldeles extra och hingsten möter nu ett gäng som han förmodligen slår även i sömnen. Ett singelstreck i V64-1 är därmed det givna valet och det känns inte det minsta oroande att det ska vara en favorit i förlustfara.

I övrigt ser det ganska öppet ut i V64-spelet men nog ser det väl på förhand ut som V64-3 innehåller ett bra ”lås” med hästar som Top Of The World och Champ Walk In. De två ser på förhand ut att vara huvudet högre än sina konkurrenter.

V64-1

3 Propulsion kom med ett bra rykte när han importerades från USA av framgångsrika stall Zet. Den fyraårige hingsten har också visat sig vara en häst utöver det vanliga. Det är kanske lite väl tidigt nu att börja tala om en superstjärna men det ser i alla fall ut som hästen har allt det som krävs för att kunna bli det. Oavsett vilket så har han nu fått en straffspark i ett för övrigt mycket ihåligt lopp. För vår del kan vi inte ens tänka tanken att gardera och att det är Örjan Kihlström som sköter tömmarna är förstås ett extra plus. Vinnaroddset lär väl knappast bli mycket mer än ”pengarna tillbaka”.

2 Robis Salvation visade form vid segern på Romme senast och verkar klart på gång för dagen. Om blixten skulle slå ner och få favoriten på fall så är han nog den som har störst chans till seger.

Rank: 3-2-6-5-1-7-4

V64-2

4 Torpa Nor har en bra resultatrad och vann senast enkelt från spets i ett lopp där han aldrig blev riktigt utmanad. Han är bra men har ändå en lite väl smickrande rad och frågan är hur det går den dag när någon väljer att ”syna” honom. Han verkar inte vara den modigaste när det tar emot.

10 Finnskog Lux fick ledningen gratis senast och väl i den positionen försvarade han sig på ett snyggt sätt. Henrik Kulblik har en lovande travare som kan utmana om det klaffar under vägen.

7 Tippex har inte startat sedan maj och kan förstås lida lite av ringrost. Valacken har aldrig vunnit på 13 försök men det känns som det är en häst som kan mycket bättre än han visat.

Rank: 4-10-7-12-2-5-1-6-3-9-11-8

V64-3

2 Top Of The World kommer med en färsk seger i bagaget. Han var fin vid segern på Solvalla i fredags och gör han om det loppet så bör han ha toppchans till att fixa årets sjunde seger. Ulf Ohlssons körning i loppet har också fördelen av ett mycket bättre utgångsläge än den värsta konkurrenten och det avgör valet av tipsetta.

10 Champ Walk In har visat fin form på slutet och det är en häst som alltid är att räkna med. Bakspår över kort distans är förstås inget plus och det får inte strula på vägen om han ska kunna utmana den troliga favoriten. Vi tycker att det här loppet ser ut att vara ett ”tvåhästarslopp” då dessa två ser starkare ut än konkurrenterna.

Rank: 2-10-4-1-9-12-3-6-7-5-11-8

V64-4

13 Wild Thing såg riktigt fin ut vid segern senast. Läget är inte det bästa men med klaff är det ett hett segerbud.

5 Feria De Mayo vann ett billigt lopp senast men hon är så bra att hon duger även i normal omgivning.

3 Arms And Legs kommer också från seger och är en av de som kan räcka långt här.

14 Robin Kronos har kanonform men läget gör att det kan bli svårt att komma till.

11 Maryland är jämn och säker och segern kan komma snart.

Rank: 13-5-3-14-11-6-2-4-7-6-12-1-10-15-9

V64-5

11 Dicks Denja är ett hemmahopp som ska ses med bra chans. Hon har fin kapacitet och med lite klaff under vägen kan hon spurta förbi alla.

4 Brissac Rapide kommer från seger i ett P21-lopp. Han var bra då och även om det nu är betydligt värre hästar emot så måste han ses med vettig segerchans här.

1 L’Amiral Courbet har läge för att få ett bra lopp men han kan knappast hålla ledningen och därmed lite utlämnad till att det löser sig.

5 Dragon Powerfly var duktig vid segern näst senast på tung bana och det är en häst som har full form för dagen.

Rank: 11-4-1-5-3-7-10-12-8-9-2-6

V64-6

6 Torwall har full form och om han öppnar lika bra som senast bör han få ett fint lopp och i så fall är det bra chans att han på sin styrka krossar sällskapet över upploppet.

10 Valle Jerven spurtade starkt senast även om det var lite tveksamt uppträdande den sista biten när han skulle avgöra. Farten finns om han får ett lopp på rulle.

4 Gärdsjö Viking gick mycket starkt senast och det känns som han är loppets verkliga formhäst. Även om han inte vunnit på länge så känns det som att det är säkrast att strecka honom i det här loppet.

Rank:

Övriga lopp

Lopp 1: 7 Simb Ransom – 5 Pocket Rocket – 2 Myrsjös Zorro – 3 Overthehill

Lopp 2: 5 Illinois Sund – 10 Tempura – 4 Jaccie – 2 Oneofthosedays

Lopp 3: 1 Cobourg Hanover – 2 So Nobel Gede – 3 Wrench – 8 Speedy Coktail

Lopp 10: 9 Aaron Coyote – 7 Sharp Intentions – 8 Shaded – 2 Gorgeous Lime

Lopp 11: 1 Cline – 6 Hailie Laday – 5 Keepondoinit – 2 Super Hero

V64-systemet

V64-1: 3 Propulsion (2 Robis Salvation, 6 Only In Its Class)

V64-2: 4 Torpa Nor, 7 Tippex, 10 Finnskog Lux (12 J K Afrodite, 2 Pyramiden)

V64-3: 2 Top Of The World, 10 Champ Walk In (4 Twilight Eyes, 1 Gaia Sund)

V64-4: 3 Arms And Legs, 5 Feria De Mayo, 11 Maryland, 13 Wild Thing, 14 Robin Kronos (6 Enjoy Di Quattro, 2 Glide Mistress)

V64-5: 1 L’Amiral Courbet, 4 Brissac Rapide, 5 Dragon Powerfly, 11 Dicks Denja (3 Super Oktan, 7 Coyote Roadrunner)

V64-6: 4 Gärdsjö Viking, 6 Torwall, 10 Valle Jerven (7 Guli Rask, 9 Höstbouffe)

Systemet är på 360 rader

Mer läsning

Annons