Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tredje raka för Tierp Hockey

Nej, gästande Lindlöven fick ingen chans att ta revansch efter två tidigare förluster mot Tierp Hockey. Hemmalaget vann ganska enkelt med klara 4–1 och Tierp var på hugget redan i det första bytet. 1–0 kom nämligen efter bara 19 sekunder och tvåan satt i gästernas bur innan tre minuter var spelade i Vegahallen.

Annons

– Vår målsättning inför den här matchen var att säkra vår sjätteplats och det lyckades vi ju bra med, sa Tierpstränaren Torleif Lundsten direkt efter matchen.

Nu var det dock ingen höjdarmatch som lagen bjöd på, det var Lundsten väl medveten om.

– Nej, vi fick ju en kanonstart med mål redan efter 19 sekunder. Slutskedet av första perioden var vi dock inte nöjda med. Men sedan vi snackat igenom det hela i pausvilan så gick vi ut och stängde matchen i mittenperioden, sa Lundsten.

Ja, efter Tierps kanonöppning med en 2–0 ledning redan i upptakten av matchen, så kunde gästerna ändå reducera till 2–1 innan halva perioden var spelad. Reduceringen föregicks av en bjudning av hemmalaget.

Tierp vann skotten med 16–11, men var inte, frånsett upptakten, direkt högeffektiva.

Effektiviteten sparade hemmagrabbarna till mittenperioden. Här förlorade man skotten med 6–11. Men i målprotokollet stod siffrorna 2–0 när perioden var över.

Det var faktiskt också så att Tierp plockade fram flera farligheter även i boxplay. Vi fick också bröderna Berlin att ordna till det tredje målet just i boxplay efter 7,32. Tomas svarade för målpasset till Tobias i en kontring. Därtill hade Tierp ett skott i ramen i ett nytt boxplay några minuter senare.

Gästerna fick inte mycket uträttat i power play.

– Det var faktiskt så att vi effektivt stängde av deras anfallsförsök, berömde Lundsten.

Hemmalagets målskytte avslutades med ett snyggt mål ur minimal vinkel av lagkapten Per "Pertan" Andersson. För målpasset svarade Tobias Berlin.

Ja, detsamma gäller för slutperioden där Lindlöven hade mycket puck. Men nästan generande enkelt aväpnade hemmalaget de flesta av gästernas anfallsförsök. De gånger som Linden ändå kom fram mot hemmakassen, så uppträdde Mathias Oscarsson mycket säkert.

Det här var sista hemmamatchen i grundserien och nu återstår bara ett bortamöte med Surahammar i veckan före juluppehållet.

– Vi har haft en jobbig höst med bland annat två haverier på ismaskinen här i Vegahallen. Men vi har ändå gjort en mycket bra insats och plockat 36 poäng inför slutmatchen. Det ska bli skönt med ett välbehövligt uppehåll efter Suramatchen, sa Torleif Lundsten.

Sammantaget en mycket klar och rättvis seger för hemmagrabbarna, där backen Daniel Mattsson fick priset som bäste lirare. I Lindlöven fick Joacim Olsson Fromell samma utmärkelse.

SÖREN ÅKERMAN

$1

TIERP–LINDLÖVEN 4–1 (2–1, 2–0, 0–0)

$1

1–0 Daniel Mattsson (0,19), 2–0 Daniel Mattsson (2,52), 2–1 Joacim Olsson Fromell (8,57), 3–1 Tobias Berlin (27,32), 4–1 Pertan Andersson (33,03)

$1

Skott: 32–39

$1

Utvisningar. Tierp: 4x2 min. Lindlöven: 2x2 min.

$1

Tierps tre stjärnor

$1

3: Daniel Matsson b

$1

2: Tomas Andersson f

$1

1: Mathias Oscarsson mv

Mer läsning

Annons