Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tremålsskytten: ”Det här är så jäkla häftigt”

Brynäsdamerna gick i går vidare till semifinal i Riksserien efter tre rafflande kvartsfinaler. Gårdagens match som spelades hemma i Läkerol Arena blev en målrik historia och slutade 7–5 till Brynäs.
– Det går inte att beskriva med ord, det är så jäkla häftigt! säger tremålsskytten Angelica Lorsell.

Annons

Precis som i lördagens match var tempot högt redan från startsignalen. Det märktes att det var ett riktigt taggat Brynäs som inte hade något att förlora.

Hemmalagets första mål kom efter knappt tre spelade minuter och gjordes av Angelica Östlund efter slarv av Linköpingförsvaret.

En minut senare blev det en repris, Linköping slarvade återigen och gav bort pucken till en friställd Sanna Kågström som enkelt kunde lägga in den bakom en chanslös bortamålvakt.

Några minuter senare kom även det tredje målet och efter bara en halv spelad period kunde man tydligt se vilka som var det bättre spelande laget.

Trots att Brynäs dominerade lyckades gästerna peta in ett mål och första perioden slutade 3–1 till hemmalaget.

Andra perioden blev väldigt lik den föregående. Brynäs fullständigt körde över ett slarvigt Linköping som inte hade en chans att skapa något eget anfallsspel. Dock hade Brynäs svårt att få in pucken och lyckades bara göra ett mål medan Linköping också fick in en puck efter en missbedömning från hemmaförsvaret.

Ställningen var 4–2 inför den sista perioden och hemmalaget började slappna av medan gästerna insåg att det var nu eller aldrig och gick in för fullt. Någon som utmärkte sig rejält var Brynäs Angelica Lorsell som visade varför hon är en av lagets bästa spelare. Lorsell lyckades under två minuter göra två mål, båda utan assisst.

– Helt otroligt, Linköpings målvakt Sara Grahn är ju trots allt Sveriges bästa dammålvakt så det känns jätteroligt, säger en glad Lorsell.

Hemmalaget gjorde ytterligare ett mål och slutet av perioden blev riktigt spännande då Linköping lyckades få in tre puckar och reducera till 7–5 med knappt fyra minuter kvar att spela. Det blev dock inga fler mål och då det stod 1–1 inför den här matchen som var den sista och avgörande i en serie på tre innebar det att Brynäs är vidare till semifinal.

– Det här är vad vi har jobbat för hela säsongen, nu är vi en av dom fyra bästa och det är helt fantastiskt, säger en nöjd Lars Landström, tränare för Brynäs.

– Vi gick ut och gjorde precis vad vi skulle, vi körde över dom helt enkelt, fyller assisterande tränare Mikael Holmgren i.

Semifinalerna går av stapeln nu på lördag men vilken motståndare det blir är ännu inte klart. Ikväll sker lottningen och det står för Brynäs del mellan Segeltorp och AIK.

– Vi har ingen önskemotståndare. För våran del gör det ingen skillnad vem det blir, det är bara att gå ut och köra, säger Landström.

Mer läsning

Annons