Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trots förlust en riktigt bra insats av Tierp Hockey

– Grabbarna gör en mycket bra insats. Men vi tvingas ställa upp med bara två femmor när vi möter seriens just nu formstarkaste lag.
Ja, Tierp Hockey gör en mycket stark insats i Surahallen på onsdagskvällen. Hemmalaget Surahammar vinner med 5–2, men det var inte förrän i slutskedet som hemmalaget kunde gå ifrån. Ställningen var 3–1 fram till dryga tre minuter före slutsignalen. Och då hör det till bilden att Tierp pressade på i det läget.

Annons

– Vi gav allt i slutskedet nu fick ändå Sura tyvärr ett par enkla mål i slutet. Men vid 3–0 satsade vi allt på offensiven, sa Tierps tränare Torlief Lundsten efter matchen.

Lundsten pekade också på det prekära läget med alla skador som Tierp dras med. Samtidigt gav han stort beröm till de som ändå fanns med i Surahallen den här kvällen. Surahammar körde med fyra femmor mot gästernas två femmor och det talar sitt eget språk. Gästerna gjorde en enorm kämpainsats.

– Tyvärr var vi inte riktigt med i starten och åkte på ett baklängensmål redan efter 39 sekunder, sa Lundsten.

Det andra hemmamålet kom i slutskedet av perioden och här var det tremålsskytten Marcus Schelin som inledde sin lyckade kväll.

I upptakten av andra perioden kom det som INTE är Tierps starka sida. Gästerna fick spela power play och trots fem mot tre i dryga halvannan minut, så lyckades man inte sätta någon puck i hemmaburen.

– Jo, och det snackade vi om i omklädningsrummet. Ska vi kunna ta poäng när vi möter ett så här bra lag, då måste vi också göra mål i ett läge fem mot tre, påpekade Lundsten.

Tierp vann skotten i andra perioden som målmässigt slutade 0–0.

I slutperioden där gästerna trots decimerat manskap inte visade några tecken på avmattning kom ändå 3–0 efter dryga tio minuter.

– Fram till dess hade vi spelat defensivt, men efter 3–0 satsade vi allt framåt, sa Lundsten, som en delförklaring till att Sura kunde sätta ett par mål till i slutskedet.

Men efter 4–1 tog det bara minuten innan Tomas Andersson framspelad av Simon Östlund kunde reducera till 4–2.

Det blev målrikt de sista fem minuterna där det också producerades fem mål. Det femte satte tremålsskytten Marcus Schelin med dryga minuten kvar av matchen. Det sista målet gick faktiskt via Tierpsbacken Tobias Lundstens ansikte in i nätet!

– Jag hoppas få med några fler lirare till söndagsmatchen hemma mot Hedemora, avslutade Torleif Lundsten.

Mer läsning

Annons