Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuff Brynäsmatchning i tuff turnering

Tre matcher på tre dagar – då väljer Brynäs tränare Niklas Czarnecki att gå ut stenhårt och spela på tre femmor i kvällens match mot allsvenska Sundsvall.

Annons

– Jag vill ha mer speltid på vissa spelare, säger han.

Redan i går kväll tjuvstartade SCA-cupen med mötet mellan Timrå och Modo. Det betyder att de två lagen får en vilodag i dag, torsdag, medan Brynäs tvingas spela tre matcher på lika många dagar.

– Optimalt hade väl varit om alla fått spela som Modo och Timrå, men nu är det som det är, säger Brynäs tränare Niklas Czarnecki.

Men trots det täta matchandet (Sundsvall i kväll, Timrå i morgon och Modo på lördag) väljer Czarnecki att gå ut hårt – och spela med enbart tre femmor i kväll.

– Jag vill se några spelare lite extra, det är lite speciella förutsättningar i en sån här cup och vi kan inte tro att vi fräser fram på lördag. Då handlar det om att göra en stabil match och hålla sig till grundspelet.

Men mot Sundsvall, som tränas av gamle Brynäslegendaren Pär Djoos, kommer det antagligen att bli åka av från Brynäshåll.

– Vi har mött allsvenska lag tidigare under försäsongen och det kan mycket väl bli så att vi öser på som mot Mora. Det är sådana saker som träningsmatcherna är till för – att testa lite olika saker, säger Niklas Czarnecki.

Eftersom juniorspelarna Simon Löf, Johan Larsson, Ludvig Rensfeldt och Joachim Rohdin spelar en fyrnationsturnering med juniorlandslaget i Nyköping har Czarnecki kallat in en debutant i Brynästruppen.

– Det är en kille från juniorlaget som heter Christoffer Persson (född 1991) som får chansen. En forward som kommer att få speltid, säger Czarnecki som också avslöjar att Niklas Svedberg kommer att vakta kassen i kväll.

I övrigt hade inte Brynästränaren riktigt bestämt sig i går för hur laget ska formeras, men det lutade åt att Lasse Jonsson blir den back som får vila tillsammans med Mads Hansen. Dessutom får Alexander Sundström, Emil Sandin och Sebastian Wännström sitta på bänken.

Däremot kommer Jonathan Granström att spela – trots att han inte tränade i går eftersom han fick en spruta mot sin onda höft.

– Men det är ingen fara med det utan han finns med, försäkrar Niklas Czarnecki.

Mer läsning

Annons