Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuff uppgift för Tierp Hockey

Tierps hockeylirare har en svår öppning i hockeyettan. I premiärmatchen mötte man Hedemora och förlorade med 5–2. I kväll står seriefavoriterna Enköping på programmet och i nästa omgång får Tierp ta sig an Borlänge, som också tippas som ett topplag i grupp C.

Annons

– Ja, vi måste säkert ta i ända ner ifrån tårna för att kunna matcha Enköping, menar också hemmatränaren Torleif Lundsten.

Enköping öppnade med en 5–2-seger hemma mot Järfälla. Och visst blir det en tuff uppgift för hemmagrabbarna att matcha kvällens gäster i Vegahallen.

– Enköping är ett jäkligt bra lag. Men kan vi rätta till bristerna från premiärmatchen och då bland annat vara effektivare i power play, så ska vi kunna få tryck på Enköping, säger Lundsten.

Om Tierps träningsmatcher gett varierande resultat så har Enköping efter en lite trög start imponerat ordentligt.

– Ja, vi vann sex raka matcher före seriestarten och nu är vi alltså obesegrade i sju raka matcher, säger Filip Åkerlund, tränare för gästande Enköping, som också påpekar att Tierp måste spela mycket bra för att kunna vinna.

• Kommer ni med helt ordinarie lag?

– Nej, tyvärr är vår främste målskytt Mattias Strandin skadad och spelar inte mot Tierp, säger Åkerlund.

Ja, det kan ju vara en lättnad för Tierp att slippa möta Strandin som vann skytteligan förra säsongen.

– Johan Bergman har också en skada. Men han kan kanske ändå spela, säger Åkerlund.

Förmodligen kommer Tierp med samma trupp och uppställning som i premiären mot Hedemora. Tobias Berlin är tyvärr fortfarande ljumskskadad.

Ska Tierp ha en chans mot favoriterna så bör nog laget ha hög skärpa redan från start. Därtill bör Tierp sätta sina möjligheter i power play.

Annons