Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tufft schema – då trivs Brynäs?

Brynäs inledde årets svettigaste vecka på bästa sätt.

– Vi brukar spela bra när vi har tätt schema, säger tränaren Niklas Czarnecki.

Nu störs dock laget av skador på tre nyckelspelare inför fortsättningen.

Annons

3–0-segern mot HV71 blev dyrköpt. Trion Magnus Kahnberg, Jonas Nordquist och Jonathan Granström klev alla av i förtid, och ingen av dem deltog på gårdagsträningen, även om Magnus Kahnberg i alla fall gjorde ett kort försök.

– Ja, men det höll inte. Jag kan inte ens åka rakt fram, det gör för ont. Vi trodde direkt efter matchen att det var krampkänningar i ljumsken, men det borde ha släppt nu, funderar en bekymrad Kahnberg.

– Jag har egentligen aldrig haft några problem med ljumskarna tidigare och nu är jag orolig att det ska vara något allvarligt.

Spel i kväll menar han är uteslutet. Detsamma verkar gälla Jonathan Granström som fick en smäll på högerhanden mot HV 71.

– Röntgen visade i alla fall inga skelettskador, men det är tveksamt om jag kan spela, säger Granström som skulle på nya läkarbesök under gårdagskvällen.

En som däremot var mer hoppfull – trots att han inte tränade i går – är Jonas Nordquist.

– Jag räknar med att spela. Det gör lite ont i handen, jag fick ett skott på den, men det syntes inget på röntgen och verkar vara en mjukdelsskada, säger Nordquist.

Drabbningen mot HV71 var den första i en period med fyra matcher på sju dagar, eftersom Brynäs spelar även på måndag. Ett sällsynt tajt spelschema för att vara elitserien.

– Vi har förberett oss för det här ända sedan uppehållet och har lagt in en extra vilodag dagen efter måndagsmatchen. Eventuellt stryker vi även fredagsträningen sedan vi kommit hem från Skellefteå, säger Niklas Czarnecki.

– Jag upplever att killarna trivs när det är många matcher, och även om jag inte har någon statistik på det känns det som att vi brukar spela bra då.

Succéanfallaren Jakob Silfverberg – som gjorde sitt åttonde mål för säsongen i tisdags – är inne på samma linje.

– Ja, man vill spela så mycket som möjligt. Hellre för mycket än för lite – det är bara kul, säger han.

– När man spelar lördag och får vila ända till torsdag tappar man i tempo. Man vill vara inne i det, fortsätter Silfverberg.

Skellefteå borta är dock ingen önskemotståndare för Brynäs. Senaste segern i Västerbotten bärgades den 17 januari 2008 – och nu är dessutom Skellefteå ett topplag med seriens två bästa poänggörare i Joakim Lindström och Mikko Lehtonen.

Samtidigt är Czarneckis mannar sämst av alla på bortaplan med bara en seger på tio försök.

– Men vi har spelat bra borta, så det finns ingen koppling mellan poäng och prestation, säger Czarnecki.

Någon speciell strategi för att stoppa Lindström och Lehtonen?

– Nja, inget speciellt. Vi får se om vi matchar speciella spelare mot dem, men det är svårt eftersom Skellefteå har hemmaplan och får byta efter oss.

Mer läsning

Annons