Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två poäng till Brynäs i seriepremiären

Brynäs tog revansch efter fjolårets förlust i SM–finalen mot Leksand då man slog dalalaget efter straffar i seriepremiären i J20 Superelit norra. Trots två poäng var inte Brynäs tränare Mats Bäcklin helt nöjd.

– Nej, jag tycker att vi var det bättre laget i de två första perioderna och går alltså in i tredje med en 1–0-ledning. Så tre poäng borde vi ha fått med oss i dag.

Annons

Som vanligt när Brynäs och Leksand möts var det en välspelad match med ett högt tempo och mycket vilja. En typisk derbymatch helt enkelt.

Men det var Brynäs som öppnade piggast. Man skapade flera farliga målchanser i den första perioden utan att kunna överlista den gamla Brynäskeepern Alexander Sahlin som gjorde en riktigt bra match och såg till att Leksand till slut kunde åka hem med en poäng i bagaget.

I den andra perioden öppnade Leksand starkast och Brynäs målvakt Gustaf Johansson visade även han att han är en riktigt duktig målvakt. Brynäs tog därefter tillbaka taktpinnen och 1–0 kom 14 minuter in i andra perioden då Rickard Dahl kom fri och snygg fintade bort Alexander Sahlin i Leksandsmålet efter en fin framspelning av Joackim Rohdin.

Brynäs fortsatte att spela bra och man skapade flera fina målchanser. Mer skärpa i avsluten och man hade kunnat avgjort matchen i den andra perioden.

I inledningen av tredje perioden tog Leksand över matchen och kvitteringen kom redan efter tre minuter. Därefter bytte lagen målchanser med varandra utan att det resulterade i något mål. Det blev alltså förlängning och den slutade mållöst och matchen gick till straffar. Väl där kunde Joackim Rohdin avgöra matchen med ett skott under armen på Sahlin.

VICTOR HALLSTRÖM

BRYNÄS–LEKSAND 2–1 ef. straffar. (0–0, 1–0, 0–1, 0–0, 1-0)

Andra perioden: 1–0 (14.49) Rickard Dahl (Joackim Rohdin).

Tredje perioden: 1–1 (3.29) Henrik Persson.

Förlängning, straff: Joachim Rohdin.

Skott: 31–36 (9–13, 11–12, 7–9, 3–2)

Utv. Brynäs: 5x2. Leksand: 5x2 min.

Domare: Johan Häll, Fredrik Edin, Joakim Olsson.

Bäst i Brynäs: Martin Hellgren, Gustaf Johansson, Victor Berglind.

Mer läsning

Annons