Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uddamålsseger för Brynäs

Gårdagens match i riksserien mellan Brynäs och AIK som spelades i Läkerol Arena slutade 2–1 till hemmalaget som i och med vinsten tog sin tredje raka seger.
– Det var en laginsats, säger Brynäs tränare Lars Landström.

Annons

Duktiga Solnalaget AIK hade inför gårdagens möte tre raka segrar, något som märktes då laget inledde matchen i ett rasande tempo. Brynäs fick kämpa för att hänga med medan AIK fortsatte skapa. Längre in i perioden var det dock hemmalaget som tog över och det var även Brynäs som tog ledningen genom lagkaptenen Karin Johansson, 9 minuter in i första perioden. AIK fick ett antal chanser att kvittera men dom stoppades alla av dukiga Brynäsmålvakten Christine Smestad, som inför dagens match hade en total räddningsprocent på 94.20, imponerande!

Ställningen 1–0 stod sig fram till 5.43 in i andra perioden då AIKs Christine Meier drog på ett hårt skott från långt håll som missbedömdes av Smestad och det var kvitterat.

– Vi har en riktigt duktig målvakt, att hon gjorde en liten tabbe idag var inte hela världen, det är mänskligt att fela, säger Landström

I tredje perioden slarvades det alldeles för mycket i egen zon av Brynäs och man gav AIK en hel del chanser att ta ledningen. Dock blev det ändå Brynäs som, genom landslagspelaren Emma Eliasson, lyckades få in pucken en andra gång för ikväll och ställningen 2–1 höll sig matchen ut.

– Det började bra för oss, AIK är väldigt puckskickliga men vi var med från första början och gjorde det vi skulle. Andra perioden gick inte lika bra, dom hade stora delar av perioden och vi var inte riktigt med. Sedan i tredje gick vi in och gav järnet, vi gjorde lite missar men det slutade ju lyckligt, säger en nöjd Lars Landström.

Även Christine Smestad var glad över vinsten och sin egen insats.

– Jag är ganska nöjd med vad jag presterade, det kändes bra! Roligt att vi kunde vinna trots att jag gjorde en tabbe, men det är sådant som händer, säger hon.

 

Första perioden: 1–0 (08.48) Karin Johansson.

Andra perioden: 1–1 (5.43) Christine Meier.

Tredje perioden: 2–1 (11.36) Emma Eliasson.

Skott: 19–40 (9–15, 5–14, 5–11)

Utvisningar, Brynäs: 3x2.

AIK: 6x2.

Publik: 102

 

3: Karin Johansson

2: Christine Smestad

1: Emma Eliasson

Mer läsning

Annons