Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ulf Rådbjer i fokus

Brynäs var på väg att ta en viktig poäng i bortamötet med Djurgården. Men med tre minuter kvar åker Brynäs på sex minuter i utvisningsbåset och Djurgården kan pricka in segermålet.
– Rådbjer går in och avgör matchen. Det var ju livsviktiga poäng som stod på spel, sa Brynästränaren Niklas Czarnecki.

Annons

Efter matchen fanns det bara ett samtalsämne bland spelare och tränare. Nämligen incidenten som hände 17.01 in i slutperioden.

– Jag tacklar Niklas Anger som är rätt så trött, men jag känner absolut inte att jag håller i honom, sa Mads Hansen.

Det tyckte dock domare Ulf Rådbjer som lyfte armen för att visa ut Hansen två minuter för holding. Men det tog inte slut där.

– De spelar sex mot fem och jag är framför mål, med jag tror att det var Anger igen, och tacklar honom in i målburen. Rådbjer sa att jag flyttade målburen med flit, någonting som jag absolut inte gjorde, sa Hansen.

Till följd fick Hansen 2+2 minuter i utvisningsbåset med tre minuter kvar av matchen. Det gjorde Brynäslaget och den annars så försiktige Niklas Czarnecki rasande på domaren.

– Det känns som om vi ska avgöra matchen i slutet, men tyvärr får inte spelarna avgöra den här matchen eftersom Rådbjer avgör den på ett rent horribelt sätt. Att visa ut Hansen fyra minuter med så lite tid kvar är, om inte horribelt, i alla fall sanslöst dåligt.

Frustrationen blev för mycket för Brynäs och en flaska kastades också in på isen. Varifrån den kom verkar ingen riktigt veta, men Brynäs fick två minuter extra i utvisningsbåset som följd. Spel fem mot tre i två minuter och då avgjorde också Djurgården. Daniel Widing blev då fly förbannad och med några mindre väl valda ord åkte han på tio minuter.

– Den första utvisningen när han åker ut för holding är ju i en situation som händer hela tiden på en match och på den andra är det ju två spelare som kör ihop, sa Czarnecki.

– Nej, jag sa inte så mycket, men han skrek på mig. Jag har noll förståelse för de utvisningarna. Han måste ju se vilket krig det är där ute och han hittar en sån utvisning som avgör hela matchen. Han kan inte, och får inte, avgöra en match. Speciellt inte när det är livsviktiga poäng som står på spel, sa Czarnecki.

Mads Hansen var lite försiktigare i sin kritik:

– Ibland tar han utvisningar, ibland inte. Man kan väl inte säga att han går in och avgör matchen, det är det väl jag som gör i så fall.

En sak är dock säker, Brynäs gick miste om en poäng som kan visa sig vara väldigt viktig i fortsättningen.

Mer läsning

Annons