Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomarnas lekstuga mot Skellefteå

När de äldre och rutinerade svek så fick ungdomarna kliva fram. I Brynäs segermatch mot Skellefteå så gjordes fyra av fem mål av spelare födda i slutet av 80–talet.
– Det är skitbra att ungdomarna får chansen och det är ju välförtjänt också, sa Emil Sandin efter 5–1–segern.

Annons

dåliga bortamatch mot Skellefteå där säsongens hittills enda storförlust kommit, 2–5, så stod det skrivet på taktiktavlan inne i Brynäs omklädningsrum med stora bokstäver: "Revansch". Och man kan väl säga att det blev en rätt så ordentlig revansch.
Men det var inte nån av de rutinerade spelarna som fixade det. Andreas Dackell var mållös, Micke Lind poänglös och Ove Molin likaså. Istället så var det Brynäs yngre förmågor som avgjorde. Alexander Sundström, född 1987, gjorde sin hittills bästa match i Brynäs a–lag när han gjorde både 1–0 och 2–1.
– Det var lite tillfälligheter att jag gjorde två mål. På det första målet så lägger vi pucken på djupet och Janos (Vas) lägger pucken bakåt till mig. Jag hamnar ganska nära målet och försöker bara trä in den. Ibland går de i mål och ibland mitt i magen. På det andra målet så vänder vi spelet fort och jag störtar på mål och hoppades att jag skulle komma först till pucken, sa Sundström.
Sundström har nu gjort tre mål den här säsongen - ett tag hade han gjort Brynäs tre senaste mål - och det är lika många som han gjorde under hela förra säsongen.
– Jag kom aldrig i gång målmässigt förra säsongen, men det har känts bra hittills den här säsongen och det är kul att man får utdelning.

var givetvis också nöjd över Sundström
– Det är kul att han får sätta två. Det har sett bra ut för honom och jag har gett rätt signaler hela tiden.
Kanske har Steve Dixon fått sig en rejäl match om platsen i kedjan med Janos Vas och Daniel Hermansson. Sundström har på de två matcher han fått spela center övertygat och frågan är om han får flytta tillbaka till att vara forward i fjärdekedjan.
– Egentligen spelar det ingen roll med vilka man spelar. Alla bidrar med energi och alla fyra kedjor producerar, sa Sundström.
Men det var ju inte bara tvåmålsskytten Sundström som var lyckade av ungdomarna i går. Jonathan Granström, född 1986, gjorde sin sjunde poäng (3+4) när han prickade in 4–1 och Emil Sandin, född 1988, gjorde det slutliga 5–1–målet.
– Det är kul när det går bra och jag måste berömma våra tränare som låter ungdomarna spela och låter dem som är hetast få chansen, sa Sandin som nu gjort fem poäng (2+3) den här säsongen.

ju givetvis Jacob Markström, född 1990, som spelade lika stabilt som vanligt och räddade 27 av Skellefteås 28 skott. Med det så går han upp i ledningen i elitseriens målvaktsliga när det gäller räddningsprocent. 94,95 % av 277 skott har han räddat, det vill säga 263 stycken.
– Vi har ett fantastiskt målvaktsspel, erkände Alexander Sundström.
Och som extra grädde på moset så gjorde Jakob Silfverberg, född 1990, en bra match trots att han inte gjorde nån poäng.
– Det är skönt att en kille som "Jacke" spelar som i J20. Jag har spelade med honom i J20 förra säsongen och vet vad han kan, sa Emil Sandin.
Det var också något som tränaren Niklas Czarnecki höll med om.
– Han är offensivt skicklig och det är glädjande hur förståndigt han spelar. Det är kul att de yngre tar för sig.

Mer läsning

Annons