Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbo åkte på första förlusten i kvalet

I går inleddes kvalserien till division 1 och Valbo började hemma i NickBack Arena mot Surahammar.
Gästerna vann med 3–1 efter avgörande mål i tom kasse.
Valbos första förlust efter sextio minuter den här säsongen.

Annons

– Vår bästa match den här säsongen, säger Tommy Sjödin, Valbos tränare.

Det här var en match som Valbo mycket väl hade kunnat vinna. Man skapade många målchanser, men som många matcher den här säsongen, lyste oförmågan att sätta pucken i mål lång väg.

– Det var effektiviteten som var skillnaden mellan lagen. Vi missade våra lägen och de gjorde mål. Det här har förföljt oss under hela säsongen, säger Sjödin.

Det var en bra hockeymatch. Surahammar kommer från division 1, det märktes klart, hög frekvens i skridskoåkningen, högt pucktempo och härlig intensitet. Valbo gjorde spelmässigt en bra insats, bortsett från avsluten, och hade 1–1 efter två perioder.

– Bortsett från effektiviteten är jag nöjd med lagets insats. Vi spelade vår bästa hockey under hela säsongen. Vi mötte ett bra lag från ettan och stod upp länge på ett bra sätt. Det ska inte vara omöjligt att slå de här på bortaplan, säger Sjödin.

1–2 kom i inledningen av tredje och efter det orkade hemmalaget inte komma tillbaka. Man hade ett power play några minuter senare, men skapade ingenting, gästerna höll lätt undan.

Två minuter före slutet tog Valbo ut målvakten och då gjorde Surahammar 3–1 i tom kasse.

Mer läsning

Annons