Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbo ensam på topp

Valbo Hockey är ensam majestätiskt i toppen på hockeyettan.
Jimmy Lindström avgjorde med sina två mål seriefinalen mot Surahammar borta i går kväll. 2–0 (1–0, 1–0, 0–0) sedan Valbo svarade för sin bästa bortamatch den här säsongen.
– Framåt har vi kanske varit lika bra i någon match. Defensivt fungerade det otroligt bra och där gjorde vi vår klart bästa insats för säsongen, säger tränaren Daniel Kraft.

Annons

Valbo är i fin form. Laget gjorde en riktigt bra insats i seriefinalen mot Surahammar.

– Ja, vi är riktigt nöjda, säger en glad Daniel Kraft, tränare för Valbo.

Klar seger med 2–0 och därmed gjorde man ett litet ryck i toppen av hockeyettan. Man är nu tre poäng före Surahammar och tiden ser ljus ut för västra förortsgänget.

– Vi siktar fortfarande att bli bland de fyra, men ser vi att vi har möjligheter att vinna serien så satsar vi helt klart på det, säger Kraft.

Första perioden präglades av ställningskrig, två täta lag som kände på varandra, bra försvarsspel av bägge lagen.

– Vår defensiv fungerade utmärkt. Jag är väldigt nöjd med hur vi genomförde perioden, säger Kraft.

Jimmy Lindström gav Valbo ledningen med 1–0, assisterad av Liam Lindström och Thomas Svärdström.

Många utvisningar för bägge lagen i andra perioden och det blev aldrig något ordnat spel. All organiserad försök till kombinationer ryktes sönder och det blev en rätt slätstruken period. Positivt i perioden var Valbos box play som höll bra klass.

Valbos 2–0 kom också i numerärt överläge spel fyra mot tre. Jimmy Lindström var åter igen framme och slog pucken i nät. Återigen svarade gästerna för ett snyggt hockeymål. Liam Lindström assisterade åter igen samt Marcus Lauridsen–Andersson.

Med 2–0 inför den sista perioden kom Valbo ut för att spela på resultatet.

– Det är den period som jag är mest nöjd med. Vi spelade på ledningen och gjorde det fantastiskt bra, samtidigt kunde vi ha gjort både 3–0 och 4–0, säger Kraft.

I den senaste bortamatchen mot Enköping hade man en tvåmålsledning i slutskedet av matchen, men föll igenom och Enköping kunde både reducera, kvittera och sedan vinna i sudden death.

– Mot Enköping rasslade det bara till så var de ikapp. Med det i minnet var jag lite orolig för slutfasen av den här matchen. Men nu spelade vi stabilt och säkert och det var aldrig någon fara, säger Kraft.

Valbos målvakt Adam Naenfeldt gjorde en helt prickfri match. Att hålla nollan i en seriefinal är starkt.

– Fantastisk insats av Adam, säger också Daniel Kraft.

Annons