Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbo favoriter mot Tierp

Tierp, som tagit poäng de fem senaste seriematcherna, möter i kväll serieledarna Valbo. I förra mötet mellan lagen i Vegahallen vann Valbo med hela 10–2. Men i returmötet i Valbos hemmarink blev siffrorna så jämna som 5–4.

Annons

Med tanke på den mycket tunna trupp som Tierp har i nuläget, så är deras insatser den senaste veckan berömvärda. Senast var det Järfälla som slogs tilbaka med klara 6–3.

Men även topplaget Enköping fick på tafsen när de gästade Vegahallen. Att också Borlänge på sin hemmaarena också fick stryk av Tierp, bekräftar bara att det trots allt finns härliga kämpatakter hos nordupplänningarna.

– Jag hoppas på att det blir en tuff match. Vi har en del smådetaljer att slipa på i vårt spel och därför vill vi ha bra motstånd i den här matchen, säger Valbos tränare Mattias Olsson.

– Vi åker också ner till Tierp med det bästa vi har, säger Olsson som har fyra mycket produktiva kedjor och det bör bli en attraktion för publiken i Vegahallen.

– Vi har naturligtvis siktet inställt på allettan och tar vi en poäng i Tierp så är vi helt klara för fortsatt spel i allettan, säger Mattias Olsson som kommer till Tierp med en trupp på 21 lirare.

Tierp Hockey kommer till spel med 15 utespelare och det återstår att se om laget orkar med ytterligare en kämpamatch.

– Ja, vi ska göra så gott vi kan. Men naturligtvis blir våra lirare mer och mer slitna för varje match på grund av att truppen är så tunn, säger Tierps chefstränare Torleif Lundsten.

Målvakten Per Järpen har lämnat Tierpstruppen och nu är tidigare skadade Peter Skoggård åter med i truppen. Förstemålvakt blir dock som i de senaste matcherna starkt spelande Richard Zeidlitz.

– Simon Östlund är tillbaka i laget. I övrigt blir det samma lirare som mot Järfälla senast. Vi får se vad vi kan prestera. Valbo är inte bara serieledare de är också det suveränt bästa laget i serien, säger Lundsten.

Mer läsning

Annons