Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbo gjorde sitt bästa – men nu leder Borlänge

Valbo förlorade både seriefinal och serieledning.
Efter sex raka vinster kom säsongens första förlust.
Borlänge vann med 6–3 (2–1, 2–1, 2–1) och övertog därmed täten i hockeyettan, två poäng före Valbo.
– Borlänge är ett bra lag som visar klass. Vi visste att vi skulle få det svårt, sa Valbos tränare Stellan Gerdin.

Annons

Ingen skugga ska falla över Valbo som gjorde en bra match trots förlusten. Borlänge var ett bättre lag, men Valbo gav dem en tuff match. Power play-spelet kom att få en avgörande roll, Borlänge gjorde tre mål i spel fem mot fyra, samt 6–3 i öppen kasse.

– Jag tycker vi hängde med bra i spel fem mot fem, men de var effektivare än oss i power play, sa Valbotränaren Stellan Gerdin.

Valbo öppnade starkt, 1–0 efter tre minuter. Men gästerna kom igång och arbetade ner hemmalaget, kvittering till 1–1 i power play efter elva minuter.

– Där kom vi av oss i skridskoåkningen och började spela svårt, kommenterade Gerdin.

Det var en jämn match, men Borlänge såg stabilare ut. Ytterligare än skillnad, förutom effektiviteten, var att Borlänge såg säkrare ut i spelet med puck. De rutinerade gästerna kunde lugnt och säkert spela ut hela sitt register, de vände ofta hemåt och kunde börja om med organiserade anfall, till skillnad från hemmaspelarna som såg ivriga ut i sitt spel.

– Vi är ett ungt lag som vill framåt, kommenterade Gerdin.

I andra perioden kopplade gästerna ett grepp om matchen när man gick upp till 4–2, efter just två power play-mål. Därefter, trots att Valbo skapade ett flertal chanser, kontrollerade Borlänge matchen. Borlänge kändes någon storlek större än Valbo i allt man tog för sig.

I sista perioden såg matchbilden densamma ut, chanser åt båda håll, men stabilare spel från gästernas sida. Valbo reducerade dock till 4–3 efter 8.39 genom Jonas Sundell, också det i power play. När Valbo jagade en kvittering som bäst kunde gästerna i stället kontra in 5–3 på ett friläge. Snopet för Valbo som var nära en kvittering och ett dramatiskt slutskeende på matchen.

– Borlänge vinner välförtjänt, men vi var inte långt borta, avslutade Gerdin.

Valbos nyckelspelare Kristoffer Jobs saknades ännu en match, denna gång på grund av att han har blivit pappa, han kommer inte heller att spela på söndag.

Mer läsning

Annons