Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbo HC en ekonomisk underdog

Valbo HC är sportsligt sett tio matcher från Allsvenskan.
Men organisatoriskt och ekonomiskt är det en gigantisk och näst intill omöjlig resväg redan till nästa säsong.
– Vi ska spela kvalet och sedan får vi se vad som händer, säger Martin Johansson som sitter med i sportkommittén.

Annons

Men att ekonomin är ordentligt ansträngd är ingen hemlighet. Kvalserien med långa resor till såväl Nybro, Tingsryd som Asplöven med tillhörande hotellövernattningar kostar på.

– Så är det. Men vi hoppas att de fem hemmamatcherna kan ge någorlunda balans. Det som kostar mest är driften på ishallen då kommunen stänger ner efter den här helgen. Det får vi bekosta själva nu, säger Johansson.

VCH är en ung förening med två år på nacken. Det har gått fort på det sportsliga planet där såväl A-lag som både A- och B-juniorerna höller hög nationell klass. Organisationsmässigt släpar det efter och med det också ekonomin. Det finns redan röster i Valbo om att elitsatsningen borde skrotas.

– Det finns förstås olika viljor och åsikter och jag förstår och respekterar det. Det har gått fort från en kvartersklubb till där vi är nu. Men vi kommer att klara budgeten den här säsongen, säger Johansson.

Det har snackats om att extra styrelsemöte ska till för att alla åsikter ska vädras. Men det dementerar Johansson.

– Det är ett vanligt årsmöte som inte har någonting med den här uppkomna situatiationen att göra.

Än är det också för tidigt att ta några beslut när serietillhörigheten nästa säsong inte är klar. Det ska förstås till en smärre sportslig bragd om det unga laget ska vara bland de två bästa lagen i kvalserien.

– Det är helt omöjligt att svara på nu om vi i så fall tar steget upp eller helt enkelt inte har den ekonomiska möjligheten. Det måste bli en senare fråga, säger Martin Johansson.

Annons