Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbo klart för playoff efter storseger mot Surahammar

Valbo tog enkelt tre poäng när man tog emot Surahammar.
6–2 (3–1, 2–1, 1–0) gör att man går upp i serieledning – efter att Enköping förlorat – samt är klara för playoff.
– Det är bara att gå in och köra, sa lagkaptenen och tvåmålsskytten Fredrik Stefansson och blickade framåt mot play–off.

Annons

Två scenarion stundar. Om Valbo slutar som seriesegrare får man möta segraren i play off 2, där flera lag kandiderar som tex Borlänge, Botkyrka eller trean i Allettan Mellan. Om Valbo slutar tvåa, förlust i sista omgången samtidigt som Enköping vinner, får man möta tvåan i Allettan Södra. Just nu lutar det mot Örebro, men även Skåre har chansen.

– För vår del spelar det ingen roll. Vi är trygga i vårt spel och inget lag ska komma hit och hämta tre poäng, kommenterade Valbotränaren Daniel Kraft.

– Nej, inte jag i alla fall, det får Berglund hålla koll på (reds.anm: Andreas Berglund, skadad spelare), han är vår spion, kommenterade Stefansson.

Valbo hade mer att spela för och det syntes denna eftermiddag. Efter en fartfylld inledning från Valbos sida kunde inte Surahammar komma igen. 1–0 efter 3.38 och 2–0 efter 4.50. Valbo vann puck enkelt och radade upp fina chanser, två mot en lägen, friläge samt flertalet passningar in framför kassen.

– Det var vår matchplan, vi visste att de inte skulle hänga med om vi fick en bra start och fick några måls ledning, sa Kraft.

Valbos fokus avtog ju längre matchen led. För att använda en klyscha gjorde Valbo vad som behövdes men inget därmer, det såg dock kontrollerat ut. Man var klart bättre än gästerna som dock skapade några chanser men inget som gav Patrik Eriksson i hemmakassen några problem.

– Det var inte samma gamla Sura, sa Stefansson.

Det var i mitten av andra perioden som Surahammar fick lite kontakt genom 4–2 i power play, Valbo fick spela med en man mindre i fyra minuter och fick till slut kapitulera. Men knappa tio minuter senare spelade Liam Lindström snyggt fram Jimmy Lindström och 5–2 var ett faktum, hemmalaget fick än en gång lite andrum.

Andraformationen med just Lindström gånger två, samt Jacob Blomqvist svarade för tre fina spelmål.

– Härligt att se och skönt att de börjat producera allt mer, avslutade Kraft och såg ett vinnande koncept inte bara nu utan framöver.

Mer läsning

Annons