Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbo, nu får ni skärpa er

Krismolnen hopas ovanför isladan i Valbo.

Tredje raka förlusten i går kväll. 3–6 (0–1, 1–3, 2–2) mot Enköping.

Nu måste Valbo vinna en match snart för att inte krisstämpeln ska plockas fram och sätta sitt avtryck på ­dörren till omklädnings­rummet.

Annons

Tre raka förluster. I och för sig mot väntade topplag i serien, men laget fungerar inte och det krävs snabba åtgärder för att få det på rätt nivå igen. Det är helt enkelt för dåligt spel, den lilla publik laget har på sina hemmamatcher har inte hur mycket tålamod som helst, snart stannar även de mest trogna hemma i stugvärmen.

Nog har tränarduon Stellan Gerdin och Mikael Lindman en hel del att ta tag i. Det ser nog så bekymmersamt ut.

– Sättet vi förlorar på känns inte bra. Vi är passiva, deltar inte, vi möter ett bättre hockeylag, men jag är inte nöjd med arbetsinsatsen, säger Gerdin.

Gästerna var klart bättre. Rakt igenom. Det blev aldrig riktigt spännande. Ville jag vara elak kunde jag skriva att puckkastningen i paus var mer spännande än matchen.

Nu är jag aldrig elak. Men ändå …

Valbo spelar med rätt bra fart. Men det blir för slängigt och oorganiserat med massor av misstag i passningsspelet, framför allt passningarna, spelare kommer fel, tajmingen är dålig och man ser inte åkvägarna. Skotten ska vi inte tala om, usch, jag räknade till åtta backskott från blå eller en bit innanför blå – alla utanför!

– Vi har några killar som vill något. De övriga är alltför passiva och det räcker inte, alla måste ta sitt ansvar och hjälpa varandra, annars kuggar man inte i, säger Micke Lindman, assisterande till Gerdin och en gång landslagsback i Brynäs elitlag.

Valbo gjorde sitt första mål i matchen när Enköping ledde med 2–0. Vid ställningen 1–2 hade Valbo ett gyllene läge att kvittera i spel fem mot tre, men utnyttjade inte spelövertaget. Gästerna gjorde 3–1 och 4–1 och höll sedan undan till en säker seger.

Valbo får en tuff resa i ettan. Just nu är det inget som talar för att man ska ta sig till Allettan. Det krävs skärpning hos rätt många för att laget ska fungera.

Laget bästa spelare var åter målvakten Adam Naenfeldt. Godkänt får även backarna Oscar Bäcklin, Johan Lif och Andreas Näsman. Bäst av anfallarna var Pontus Hörnfeldt-Ek.

VALBO–ENKÖPING 3–6

(0–1, 1–3, 2–2)

Första perioden: 0–1 (10.53) Christopher Dahlén (Petter Eriksson)

Andra perioden: 0–2 (5.09) Emil Andersson (Niclas Levein), 1–2 (9.08) Pontus Hörnfeldt-Ek (Robin Westlin, Kristoffer Jobs), 1–3 (10.57) Mikael Alba (Niklas Billman, Eddie Davidsson), 1–4 (14.11) Viktor Carlsson (Andreas Lindquist, Mathias Löf) spel fem mot fyra

Tredje perioden: 2–4 (1.02) Filip Nordin (Carl-Johan Ericson), 2–5 (7.45) Andreaz Persson (utan assist) spel fyra mot fem, 2–6 (11.59) Niclas Levein (Mathias Löf, Andreas Lindquist), 3–6 (13.21) Filip Nordin (Carl-Johan Ericson, Dennis Lundberg) spel fem mot fyra

Skott: 21–30 (7–8, 7–18, 7–4).

Utvisningar: Valbo: 6x2 min. Enköping: 9x2.

Domare: Johan Lené, Gävle.

Publik: 155.

Mer läsning

Annons