Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbo räddade bonuspoängen – nu väntar allettan

– Jag är verkligen mycket stolt över våra grabbar.
Tierps chefstränare Torleif Lundsten kunde för sjätte matchen i rad summera in poäng för sitt lag – detta efter derbyt mot Valbo.
Nu kunde gästande Valbo, som var stora favoriter, ändå vinna på en straff i förlängningen. Matchen slutade 3–4.

Annons

Men skulle något lag ha vunnit den här matchen under ordinarie tid, så var det Tierp. Hemmalaget vann skotten med hela 41–22 och var värda en seger.

– Tierp var mer taggade än oss i den här matchen. Men jag är nöjd med två poäng och nu är vi definitivt klara för spel i allettan efter jul, sa Valbotränaren Mattias Olsson.

Kanske hade ändå Tierp lite respekt för serieledarna i matchupptakten. Valbo kunde efter en markeringsmiss av hemmalaget ta ledningen redan efter dryga tre minuter. Det var Axel Dahlgren som hemmalirarna totalt ”glömde” bort framför den egna kassen.

Men redan då förvånades vi över att gästerna slog flera icingpuckar. Nu kom ändå 0–2 efter drygt halva perioden. Hemmamålvakten tvingades släppa retur på en puck som tog i ”halstrakten”. Axel Dahlgren kunde sedan slå in returpucken bakom Richard Zeidlitz.

Men längre dominerade inte Valbo. Tierp, med bara 14 spelare till den här matchen, började allt mer sticka upp.

Efter knappa 14 minuter så kunde också hemmalaget reducera. Jacob Alner tog vara på en retur efter en framstöt från Tobias Berlin. Hemmalaget vann skotten med mycket klara 14–7.

– Det blir så här ibland. Det går upp och ner. Tierp ville mer än oss, förklarade Mattias Olsson.

Det vi kunde berömma Valbo för i den här matchen, var de snabba spelvändningarna. En sådan föregick också Valbos tredje mål, som kom knappa åtta minuter in i mittenperioden.

– Ja, vi märkte att Valbo var rejält störda redan här och tog då en timeout, sa Lundsten.

Valbos 3–1-mål kom direkt efter timeouten.

Men Tierp gav sig inte. Bland annat hade Simon Östlund en dubbelchans mitt i perioden.

Nu blev det inte fler mål i mittenperioden. Visst hade Valbo ett par chanser, men det var Tierp som hade de flesta chanserna och vann åter skotten (14–9).

Tierp fortsatte att ösa på och redan efter bara 42 sekunder av slutperioden, så reducerade backen Johan Agu till 2–3.

Nu inträffade det märkliga, att det starkt decimerade hemmalaget visade sig ha mer krafter kvar jämfört med serieledarna, som körde med fyra intakta femmor.

Slutperioden gick helt till Tierp, som genom Tobias Berlin kunde kvittera med halvannan minut kvar av ordinarie matchtid.

– Vi hade ju flera heta chanser och borde här ha avgjort matchen, sa hemmatränaren, som annars bara hade beröm att ösa över sina lirare.

– Nej, våra grabbar blir mer och mer slitna och vi behöver förstärka truppen med två backar och tre forwards, påpekade tränarduon Torleif Lundsten och Daniel Stööp.

Nu är det alltså upp till ledningen för Tierp Hockey att se till att tränarna får det önskade spelarmaterialet inför den fortsatta jakten på poäng, för att fixa nytt kontrakt i hockeyettan.

Mer läsning

Annons