Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbo snuvas på hockeyfest?

Att det kan bli Piteå, Hudiksvall, Skåre eller Karlskrona i play off 3-spelet mot allsvenskan är en sak som Valbo får koncentrera sig på.
Men att kvalfesten hemma i ishallen nästa måndag krockar med Brynäs tredje SM-kvartsfinal i Läkerolen är ett störningsmoment.
– Aj, sjutton – är det verkligen så, funderar VHC:s tränare Daniel Kraft.

Annons

Valbo har haft en kanonsäsong och vann sin division 1-grupp. Det första hindret mot en kvalserie till allsvenskan är play off 3 som avgörs i bäst av tre matcher med start på lördag och avgörande måndag-tisdag nästa vecka.

Valbo har hemmafördel och inleder borta mot något av de fyra lagen som just nu håller på med play off 2.

Vilket lag det blir lottas sedan fram från de två segrarna.

– Vi får se vilka det blir när allt är klart. Men det känns som om vi har en rejäl chans att gå vidare.

Men ett rejält hemmastöd är förstås en rejäl hjälp. Nu kan det bli besvärligt när Brynäs spelar hemma samtidigt. Något som VHC-tränaren inte hade koll på.

– Nej, faktiskt inte och det låter verkligen inte roligt. Vi kanske kan behålla den publik som stöttat oss hela säsongen men tappar de där extra åskådarna som definitivt går och ser Brynäs. Det känns jättetråkigt.

Att flytta matchen ser allt annat än ljust ut. Schemat ligger fastlagt sedan länge av förbundet och det är tight med speldagarna då den slutgiltiga kvalserien sedan sätter i gång i slutet av nästa vecka.

– Tyvärr blir det nog svårt men nu när vi vet om det här ska vi i alla fall göra ett försök och ställa frågan, säger Kraft.

Annars får Valbo hoppas klara av det första hindret och locka publik till matcherna i en eventuell kvalserie.

Annons