Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbo upp i serieledning

Nio poäng av nio möjliga och upp i serieledning.
Valbo HC kunde inte ha fått en bättre start i hockeyns division 1 C.
– Trevligt! Visst hade vi förhoppningar innan vi drog igång. Jag visste att vi hade chans i alla matcher, men tre raka är självklart positivt, kommenterade Valbotränaren Stellan Gerdin efter 6-1 (3-0, 1-1, 2-0) mot Lindlöven.

Annons

En psykologiskt viktig inledning på serien.

- Killarna är unga och en bra start innebär lättare stämning både på träningar och i omklädningsrummet. Det gynnar utvecklingen hos alla framöver, sa Gerdin.

Matchbilden såg nästan densamma ut som i premiären. Det gick väldigt lätt för Valbo i inledningen, 3-0 efter 7.22, därefter öppnade man upp defensivt mer och mer ju längre matchen led.

- Grabbarna är spelsugna och vill satsa framåt, vi tappade lite bakåt men det är upp till oss ledare att hela tiden påminna dem och arbeta med, kommenterade Stellan.

Det ser väldigt bra ut offensivt med fart under skridskorna och organiserade, fantasifulla anfall. Den som visade vägen den här gången, lagets viktigaste kugge framöver, är Liam Lindström. Liam som tillsammans med kedjekompisarna Kristoffer Jobs och Dennis Lundberg var riktigt bra.

- Det funkade bra. Dennis, som är junior, jobbar och sliter fram puckar till mig och Jobs. Vi vill ju ha mer puck så det är kanon, han gör ett bra jobb, sa Lindström som svarade för två mål och en assist.

Det är mycket prat om unga killar, känner du av större ansvar än tidigare?

- Nej, det kan jag inte påstå. Visst ska jag föregå med gott exempel, men det ska vi ju alla, sa Lindström.

Gerdin var inne på samma ämne och tycker det funkar bra.

- De äldre, som till exempel Henke Andersson, är ett bra stöd för de yngre i båset.

Lindlöven reducerade till 4-1, tio minuter in i andra perioden, och det genererade i lite energi hos gästerna. Gästerna i spel fem mot tre, fem mot fyra samt att Valbo tappade positioner i egen zon gjorde att Lindlöven hade en kort stund då man oroade något . Patrik Eriksson fick göra några kvalificerade räddningar, men annars var gästerna bleka framåt.

Sista perioden spelades bara av. Valbo spelade kontrollerat, matchen var avgjord och hemmalaget var belåtna. Med all rätt. Ännu en nykomling i Valbo presenterade sig, Jonas Sundell, svarade även han för två mål och en assist.

SOFIA PERSSON

Annons