Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbo vann straffdrama

Valbos målvakt Adam Naenfeldt räddade Arbogas första suddenstraff.
När Jimmy Lindström satte den därpå följande straffen var matchen över. 3–2 (1–1, 1–1, 0–0, 0–0, 1–0) till Valbo som därmed tog revansch för förlusten mot Arboga hemma och svarar för en fin matchsvit med bara en förlust på de senaste nio matcherna.
– Vi är lite mentalt trötta just nu. Därför var det skönt att det här gick vägen, säger Mattias Olsson.

Annons

Det blev stor straffdramatik. Hela åtta straffar slogs, fyra för vardera lagen, innan Jacob Blomqvist kunde avgöra.

Valbo gjorde en rätt hyfsat insats, men den var inte av samma klass som senast mot Surahammar.

– Vi har haft två bortamatcher i rad och den senaste mot Sura tog mentalt rätt hårt på oss. Nu spelar vi hemma på onsdag och det ska bli skönt att vara tillbaka i hemmahallen igen, säger Olsson.

Men det var Valbo som hade energin att komma tillbaka i sista perioden efter att ha varit alltför bekväma i mittperioden med mycket slarv, men det var 2–2 inför sista efter att Valbo kvitterat två gånger, 1–1 i första genom Jimmy Lindström och 2–2 i andra perioden genom Axel Dahlgren, bägge målen i power play.

– Vi har ett bra power play och det är den spelformen som gör att vi får med oss poäng i dag, säger Valbotränaren.

Gästerna reste sig och kom igen starkt och var närmast att avgöra och ta med sig full pott hem till Valbo. Men matchen gick till sudden death.

– Det är vi som hade orken och enklare spel i egen zon gjorde att det aldrig blev riktigt farligt, säger Olsson.

Sedan stod det och vägde i sudden death. Bägge lagen hade några fina chanser att avgöra men matchen gick till straffavgörande.

Efter tre straffar var satte lagen en straff var, Jimmy Lindström gjorde Valbos straffmål, och det blev suddenstraffar. Valbos duktige målvakt Adam Naenfeldt räddade första straffen. Då var det Valbos tur och man kunde avgöra matchen. Jacob Blomqvist höll nerverna i styr och slog in 3–2 och extrapoängen till Valbo.

– Det var skönt att få med sig två poäng. Vi gör en sådär-insats då det inte fungerar som det ska. Men vi var lite bättre än Arboga så resultatet känns helt okej, säger Mattias Olsson.

(1-1, 1-1, 0-0, 0-0, 0-1)

Första perioden: 0-1 (6.47) Jimmy Lindström (Kristoffer Jobs; Marcus Lauridsen-Andersson) spel fem mot fyra, 1-1 (11.15) Kim Sunna (Michael Wallén; Thomas Strandell)

Skott: 14-9.

Andra perioden: 2-1 (6.03) Johan Eek (Alexander Semjonovs), 2-2 (19.14) Axel Dahlgren (Alexander Olsson; Thomas Svärdström) spel fem mot fyra

Skott: 17-6.

Tredje perioden: skott: 7-8.

Overtime:skott: 4-0.

Straffar: 0-1 Jacob Blomqvist

Skott: 0-1. Totalt: 42-24.

Utvisningar, Arboga: 3x2 min. Valbo: 6x2.

Domare: Erik Stålhandske, Munkfors

Publik: 371

Liam Lindström

Adam Naenfeldt

Marcus Lauridsen-Andersson

Annons