Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbo vill vinna – men Tierp är suget på revansch

Topplaget Valbo tar emot Tierp hemma i Valbo ishall i kväll.
– Det blir lite derbykaraktär mot Tierp, det är en match man absolut inte vill förlora, konstaterar Valbos tränare Stellan Gerdin.
– Jaa, det är lite speciellt mot Valbo, det kommer att bli en väldigt spännande match, säger Tierps tränare Thorleif Lundsten.

Annons

Tierp kommer till Valbo ishall med en uppladdning som inte varit helt optimal.

– Ja, nu är det som en bassäng i Vegahallen. Vi är lite oförberedda inför matchen men det är bara att gilla läget, säger Thorleif Lundsten som fått åka till Skutskär med sitt Tierp för att träna.

Ett trasigt isaggregat har ställt till det för Tierp som fick ställa in matchen mot Surahammar i söndags.

Tabelltvåan Valbo har haft desto bättre uppladdning inför kvällens match.

– Vi har haft bra fart på träningarna och alla spelare är friska och redo för spel, förutom Henrik Andersson som varit sjuk och är lite osäker, säger Stellan Gerdin.

– Vi vet att Tierp har haft problem med isen, men Tierp brukar vara svåra att slå, fortsätter Gerdin.

Sex vinster har det blivit för Gerdins Valbo. Men i de två senaste matcherna har det blivit noll poäng och två raka förluster.

– Vi måste hitta tillbaka till det vinnande spelet igen, säger Gerdin som extra gärna vill ha med sig tre poäng från kvällens match.

– Jag har spelat ihop med Tierps andretränare så man vill ju vara den som får komma med lite pikar efteråt, säger han och skrattar.

Tierp kommer till matchen med två vinster och fem förluster och är revanschsuget för storförlusten mot Valbo förra säsongen.

– För oss är det derby mot Valbo och det ska bli riktigt spännande. Valbo har gått bra men haft två dåliga matcher nu och jag tycker att vi har spelat bra på sistone men inte riktigt fått med oss poängen, säger Tierps tränare Thorleif Lundsten.

Mer läsning

Annons