Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Vänta bara så ska ni få...”

Brynäs hade Timrå IK i säcken, men glömde att knyta till. Den gamla klyschan stämde bra in när Brynäs tappade en klar ledning.

Men till slut vann ändå Brynäs med 5–4 efter förlängning.

– Vi får ta med oss att vi vann i alla fall, sa segerskytten Mads Hansen.

Annons

Brynäs har haft en riktig kanonvecka. Segrar mot såväl Färjestad som AIK – och till slut också en vinst i sudden death mot Timrå i går.

Ändå var det inte några direkt segerrusiga spelare i omklädningsrummet efter matchen.

Visst, Mattias Ekholm satt och småmyste efter två nya fullträffar och gladdes åt att på nytt visat ett bländande backspel. Och Mads Hansen var ändå rätt nöjd med att i alla fall ha fixat två poäng till Brynäs. Men den där riktiga glädjen fanns inte där.

– Det kan bli en viktig extrapoäng i slutskedet, men just nu känns det som det var vår match och att vi skulle ha haft alla tre pinnar med oss, sa Hansen.

• Hur tänker du?

– Vi gjorde ingen bra tredje period. De tog över initiativet i matchen och jag vet inte om det berodde på att vi var trötta eller vad det var.

Brynäs hade fram till dess haft kommandot och styrt händelseutvecklingen genom såväl 1–0 som 2–1 och 3–2.

Alla Brynäsmålen av gamla Moraspelare (två av Ekholm och ett av Jonathan Granström) på den förre Moramålvakten Juha Pitkämäki, för övrigt.

Dessutom ökade Lasse Jonsson på till 4–2 när drygt fem minuter återstod av den andra perioden. Och direkt efter det målet öste Brynäs på mot Timråkassen – utan resultat.

– Jag tror att vi hade fem heta målchanser i samma byte utan att göra mål, sedan går de upp en attack och gör 4–3. Det målet var väldigt tungt att få emot sig, tyckte Mads Hansen.

Och särskilt mycket gladare blev han inte när han tänkte tillbaka på att Timrå dessutom tilläts kvittera till 4–4 sex minuter in på den tredje perioden.

– När de gjorde 4–3 vippade det över lite och de fick energi.

• Men i förlängningen var ni starkast?

– Ja, det var en spelvändning. Jag vet inte om de var uppe i ett byte men helt plötsligt var jag fri där på kanten och fick sätta dit pucken.

Hansen gjorde därmed sitt tredje mål för säsongen trots att han varit skadad i några matcher och var tillbaka mot AIK i torsdags.

– Jag sträckte mig i magmuskeln inför matchen mot Frölunda och sedan missade jag även matcherna mot Södertälje, Skellefteå och Färjestad.

• Hur känns det nu med skadan?

– Det är helt okej. Jag har vilat och fått behandling.

• Och det blev ju en ganska bra vecka det här ändå till slut?

– Jo, visst. Åtta av nio poäng på en vecka får man vara nöjd med. Men vi tappade en lite onödigt i dag.

• Vad säger du förresten om hyllningarna till Ove Molin?

– Jättekul att publiken kom och ställde upp för honom. Det var jättehäftigt och verkligen kul.

Nu får Brynäs vila till på torsdag då man möter serieledarna Luleå på bortaplan, och sedan serietvåan Linköping hemma på lördagen.

Mer läsning

Annons