Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varenda match kommer att bli en nära-kvalserien-upplevelse

Nu kan vi rulla runt och gurgla och skapa konspirationsteorier om domaren Ulf Rådbjer från Grödinge utanför Stockholm ett tag.
Gör gärna det – om det känns bra.
Sedan är det bara att resa sig, och inse att någon med knyckig handstil på ett mycket otrevligt sätt har skrivit k-v-a-l-s-e-r-i-e-n i snön under tiden.
Det kan gå så illa.
Elitserietabellen från helvetet är inget man gärna läser en söndag.

Annons

Det såg i min teveruta ut att vara en rätt hyfsad insats av Brynäs, kanske till och med riktigt bra – för den innehöll en ständig närkontakt i mål och spel med Djurgården.
Det var därmed en sån där match där en trepoängare kunde trilla in när som helst, och som den hade behövts.
Nu blev det ytterligare en i raden, fast långt från eländet i Timrå härom kvällen, där Brynäs var nära – men där ett ynka mål aldrig kan ge seger.
Brynäs vann skotten med 31–22, men gjorde ändå bara ett mål och har nu på 44 matcher fått ihop 101 stycken. Sämre är bara Södertälje, och anledningen till att Brynäs vunnit matcher och tagit poäng så ofta den här vintern heter mycket Jacob Markström.

under matchen intagit en rätt låg profil, sånt som tyder på kompetens, och hade egentligen bara dömt tre utvisningar för hakning och liknande brott – samt några för råkurr.
Nu hittade han runt 17:e minuten två utvisningar i tät följd på samma spelare, Mads Hansen, och det är faktiskt en insats värd att spärra upp ögonen för.
En vattenflaska på det (jag förstår varför, men ändå: korkat).
2–1 till Djurgården (Anger, minns ni honom?).
Ajöss med den extrapoäng på bortaplan som hade varit så betydelsefull.

nu sjua i elitserien, och det är faktiskt den sämsta placering laget haft på hela säsongen sedan Czarneckieffekten bland annat skapade serieledning i oktober-november.
Problemet är att vi har vant oss.
Problemet är att vi inte tillräckligt har uppskattat vad Czarnecki och Brynäs gjort i vinter.
Problemet är att illusionen är på väg att skrapas sönder av både ett slutspels- och ett kvalstreck.
Problemet är att tiden har hunnit ifatt Brynäs som har allt för många operationsärr (Lind, Danielsson – Sundström också för den delen) och lider och kvider utan att vi lyssnar och egentligen har en trupp med namn utan lyskraft.
Problemet är att Czarnecki har byggt ett lag av några klasspelare, en handfull habila, nån enstaka stjärna, men också en rad spelare som fått allt svårare att behålla istid.

v förlust mot Djurgården, var helgens bedrift av Brynäs att man lyckades få tillstånd att utvisa Kyle Wanvig ur landet.
På 18 matcher fick Wanvig ihop två mål, ett pass – men mest en rad av förvirrade snedskär på isen.
Det har kommit och gått en hel del spelare i Brynäs sedan fönstret mot övriga världen öppnade sig på allvar i slutet av 80-talet och på 90-talet.
Jag kan bara påminna mig en Jeff Williams nånstans under 2000-talets början som jag placerar på samma nivå som Wanvig. Williams fick ihop en passningspoäng på tolv matcher och är den enda spelare jag sett vända direkt han kommit ut på isen och signalera med klubban för byte igen.
Nog sagt om Wanvig.

kanadensarens hemresa för en nödvändig förstärkning av Brynästruppen. Det finns nu i alla fall en hyfsat fet löneutbetalning att hålla transferfönstret öppet med.
Så här sa sportchefen Micke Sundöv i fredagens tidning.
"Nej, det finns inga spelare som är tillgängliga för oss och vi har inga pengar att handla för heller", sa Sundlöv i fredagens tidning.
Det sistnämnda är löst nu.
Det förstnämnda är Sundlövs jobb, och det är bara att han fyller på papper i faxen för agenter med rätt att prångla ut spelare finns det och de hör gärna av sig.
Det är inte lätt, absolut inte. Men det är hans jobb – och i veckan vill vi se resultatet.
För det är nödvändigt att Sundlöv tar revansch för Wanvigvärvningen så att Niklas Czarnecki belönas för sitt jobb med åtminstone ett hyfsat verktyg att haka fast i tabellen med.

r före upphållet för LG Hockey Games. Modo hemma på måndag, Skellefteå och Luleå borta torsdag-lördag.
Brynäs ska helst ha så många streck som möjligt under sig efter den här veckan, annars kan reperationsarbetet via hemmamatcher i Läkerol Arena behöva utföras under såväl största möjliga press som största möjligt tystnad.
Brynäs har tre gånger under 2000-talet räddat sig kvar via kval.
Nu har vi fått för oss att vi ska få se slutspel istället.
Men varje match kommer att bli en nära-kvalserien-upplevelse.

Annons