Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vas – senaste biten i Brynäs lagbygge

Brynäs har presenterat sitt första nyförvärv efter förlusten av Pavel Brendl. Ungerska ytterforwarden János Vas, 24, ansluter till laget vid återträffen 21 juli. – Han har en härlig karaktär och passar bra in i lagbygget, säger Brynäs tränare Niklas Czarnecki.

Annons

János Vas kommer närmast från spel i amerikanska farmarligan AHL, där han de senaste tre säsongerna representerat Iowa Stars.

Förra säsongen producerade han 41 poäng (17+24) på 80 matcher. 17 mål är ungefär hälften av vad Pavel Brendl gjorde i Elitserien förra säsongen. Men det är inte heller främst som målskytt János Vas är värvad enligt Niklas Czarnecki.

– Han är lika storleksmässigt, men Pavel är en mer utpräglad målskytt. Vas tillför oss tyngd i anfallsspelet. Men vi hoppas givetvis att han kommer att producera också.

Brynäs sportchef Micke Sundlöv är av samma uppfattning.

– Pavel Brendl går inte att ersätta rätt av. Vi jobbar för att få ihop laget som grupp nu och det känns bra.

– Genom kontakter och hans agent som sade att han ville till Europa.

– Att han är bra (skratt). Nej, men fortsätter han att ta samma kliv som tidigare så kommer det att gå bra. Det är en bra hockeyspelare.

Sverige är inte helt obekant för János Vas.

Han tillbringade fem säsonger i Sverige mellan åren 2000-2005, där han bland annat spelade för Malmö Redhawks och Troja/Ljungby.

– Det har hänt mycket med Vas sedan de åren. Nu vill han ta nästa steg och utvecklas i Brynäs för att sedan kunna ta sig tillbaka till NHL. Det är en väldigt målinriktad kille, säger Niklas Czarnecki.

24-åringen draftades redan som nummer 32 i 2002 års draft och tillhörde Dallas Stars organisation innan han skrev på för Brynäs. Han har dock inte spelat någon NHL-match.

Efter värvningen av János Vas återstår det för Brynäs del att fylla den sista centerplatsen. Men på den fronten är det lugnt än så länge.

– Det har inte hänt någonting nytt. Vi väntar in transferfönstret första juli för att se vilka som blir free agents och som vill flytta, säger Micke Sundlöv.

Annons