Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vas sitter löst – Brynäs hade hoppats på mer

Ungraren Janos Vas kan ha gjort sitt i Brynäs – trots att han har ett år kvar på kontraktet.
– Vi hade hoppats få ut mer av honom, säger sportchefen Micke Sundlöv.
Vas själv tycker att han inte fått någon ärlig chans i klubben.

Annons

När han värvades inför den nyss avslutade elitseriesäsongen beskrevs Janos Vas, 25, som stor, stark och snabbskrinnande spelare.

De förväntningarna har ungraren inte riktigt levt upp till.

På 52 matcher blev det bara ett mål och fem assist – och nu kan Vas röna samma öde som kanadensaren Kyle Wanvig, som värvades mitt under säsong men som sedan löstes från sitt kontrakt.

– Allt är möjligt, det är saker som vi diskuterar. Det är klart att både vi och Janos själv hade hoppats få ut mer av honom. Sedan får vi se vart det tar vägen, säger Brynäs sportchef Micke Sundlöv.

Janos Vas lämnar Gävle för att åka till Ungern i dag. När Sporten når honom på telefon står han på banken för några sista ärenden innan hemresan.

– Jag utgår från att jag fortsätter, jag har ett år kvar på kontraktet. Ingen har pratat med mig om något annat, säger han.

– Jag fick inte spela. Får man inte speltid är det inte lätt att prestera det man vill. Jag tycker inte att Brynäs har satsat på mig.

– Det som hände mig under säsongen var inte bra för mig, och jag vill inte ha ett till sånt år. Tränaren gav mig inte chansen att spela. Ta power play till exempel, i AHL spelade jag mycket i power play de två sista åren, men här har jag inte alls spelat i pp. Tränaren kanske inte har riktig koll på mig. Det är tråkigt.

– Vi får se vad som händer, det är inte upp till mig.

Brynäs inledde arbetet med nästa säsongs trupp redan under pågående elitseriespel, bland annat genom att skriva nya kontrakt med Andreas Dackell och Juuso Hietanen, samt juniorspelarena Jakob Silfverberg och Simon Bertilsson.

Med Bertilsson är fem backar klara för nästa säsong – Brynäs jobbar just nu för att Peter Nolander inom kort ska bli en sjätte – däremot kan det hända mycket på forwardssidan. Daniel Widing, Steve Dixon, Mikael Lind och Ove Molin är en tung kvartett som alla står utan kontrakt. Dessutom kan Anders Lindbäck lämna en lucka på målvaktssidan om han skriver på för Timrå.

Grunden i sportchef Sundlövs arbete blir att få så många som möjligt ur den senaste vinterns spelartrupp att skriva på.

– Vi vill jobba med och utveckla det vi har i stället för att tro att det blir bättre med något nytt hela tiden. Fast visst kommer det att bli nyförvärv och då får vi hoppas att de kan höja laget, säger Sundlöv.

Brynäs har många talangfulla juniorer som ännu inte fått chansen i elitserien. Henrik Thegel och Anton Rödin – ettan och tvåan i poängligan i J20 superelit top 8 – är två spelare som Sundlöv funderar på att lyfta upp i A-lagstruppen för nästa säsong.

– Det är jätteintressanta namn och de kommer säkert att tampas om en plats, säger Sundlöv.

Mer läsning

Annons