Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veteranens bästa julklapp

Det var länge tveksamt om han skulle snöra på sig skridskorna för ytterligare en säsong.
Men Ove Molin följde de inre direktiven.
– Jag valde att lyssna på vad han sa där inne. Det fanns mer kvar att ge, säger Brynäs 37-årige veteran.

Annons

Det är dan före dopparedan och Ove Molin är på gott humör. Han ger tummen upp för vår bildidé och drar tomteluvan över huvudet.

– Men den är väldigt liten, säger Molin med ett skratt.

Vi går vidare till Coffeeshop Java för att snacka om hans 17:e säsong i Brynäs.

Enligt Sportens betygsättning är Ove Molin den bäste utespelaren i Brynäs så här långt den här säsongen. Det är bara målvakten Jacob Markström som har ett högre snittbetyg. Molin har tilldelats 104 poäng på 32 matcher, vilket ger 3,25 i snitt.

– Det var kul att höra. Nu är det ju inte samma person som sätter betygen efter varje match och ibland slår det fel. Men det är ju åt båda håll, så det jämnar ut sig, säger Molin.

Efter 16 elitseriesäsonger i Brynäströjan upplevde Ove Molin beslutsångest inför den här säsongen. Fanns det motivation för ytterligare en säsong?

Svaret blev ja.

– Jag satte mig ner ganska länge och funderade på om jag skulle fortsätta spela överhuvudtaget. I dag är jag jätteglad över att jag valde att lyssna på vad han sa där inne. Det fanns mer kvar att ge, säger Molin och pekar mot huvudet.

Det kunde lika gärna ha blivit Japan, Italien eller AIK den här säsongen.

– Ja, det fanns en klubb i Japan och en klubb i Italien som jag var i kontakt med. Och AIK fanns också med i bilden. Men det är passé nu, det där var innan ett nytt kontrakt med Brynäs hade diskuterats fram. Ledningen i Brynäs funderade på hur man ville göra och när jag väl fick beskedet av Micke Sundlöv, att de ville att jag skulle fortsätta i Brynäs, var det ingen tvekan längre.

Hittills den här säsongen har vi fått se lite av den gamle Ove Molin. Frejdig, idérik och ett orosmoln framför motståndarmålet. Sex mål och nio assist på 32 matcher är Molins facit – att jämföra med fyra mål och tolv assist på 44 matcher i fjol, och sedan två mål och fem assist på tio matcher i kvalserien.

Han trivs på isen igen.

– Det är lätt att säga, men det handlar mycket om självförtroende. Om man går in med stor lust och vilja till nånting, kommer man ofta långt.

– Jag har mycket kunskap och rutin sen tidigare. Den avgörande skillnaden mot i fjol är att jag fått spelglädjen tillbaka. Det är roligare nu att komma till träningarna och träffa alla, även fast man har träffat flera av killarna ett antal år i rad.

En annan förklaring till Molins lyft stavas ansvar.

– När ”Sjödda” (Tommy Sjödin) slutade försvann pappan i laget. Han har betytt enormt mycket för Brynäs under många år, och tog ett fantastiskt ansvar. Nu har spelare som Andreas Dackell och jag fått ta ett kliv framåt för att visa de yngre killarna. Dackell har gjort det jättebra som kapten.

Hela Brynäs mår bättre nu än i fjol, vilket Molin känner av starkt.

– Vi hade en trasslig fjolårssäsong. Kvalserien var jobbig, säger Molin och tar en klunk av sitt kaffe.

– Det finns en helt annan harmoni nu. I laget, i omklädningsrummet, på kansliet. Det är lugn och ro i föreningen och det smittar givetvis av sig på oss spelare.

– Allt är ju på gott och ont. Det var en annan känsla i laget i fjol. Nu finns det mer utrymme för samtycke. Vi får säga till tränarna vad vi tycker på ett annat sätt.

– Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte saknade honom. Det är en otroligt vass målskytt. Bilden av honom har blivit lite felaktig, han spred inte dålig stämning i laget. Han har sin spelstil och vi försökte bädda för honom.

Kaffet är slut och Ove Molin är redo för de sista julklappsinköpen. På annandag jul är det sedan dags att lägga all koncentration på elitserien igen.

 

Annons