Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veteranerna först ut i kväll

Då och då under säsongen har det gått lite tungt för Brynäs. Och det slår aldrig fel, då är det en och annan som muttrar att det skulle allt vara bra trevligt att se Tommy Sjödin på isen igen.
Okej, nu har ni chansen. Klockan 16.30 är det nedsläpp för matchen mellan Brynäs och Timrå - och Sjödda är med. I Brynäs Oldtimers, som spelar före elitseriegängen.

Annons

Förmatch kan man ju kalla det, även om Brynäsveteranernas coach Gert Samuelsson inte gärna använder det ordet. För de står på egna ben, gubbarna (+35). Har sin egen organisation, sin egen publik, egna sponsorer, egna matchprogram och i någon mån egna regler också.

Och här är det inget snack om saken: Brynäs är bäst, det har de papper på. Tog SM-guld i höstas efter att ha krossat allt motstånd i slutspelet i Örebro. 4-0 i finalen mot just Timrå.

- Veteranhockeyn är på stark frammarsch, säger Gert. Det dyker upp nya lag hela tiden, och nu börjar vi få lite kontur på arrangemangen också. Ett samarbete med elitserieklubbarna som i det här fallet gynnar båda parter - vi får kanske lite mer publik på vår match och Brynäs kan öppna sina restauranger och barer lite tidigare och dra in lite mer pengar.

Den här gången är det inga mästerskapsmedaljer som står på spel, men det är på fullt allvar ändå. Eller är det någon som tror att såna som Tommy Sjödin, Masken Carlsson och Willy Lindström går in och lattjar på isen?

- Det är klart att de går för fullt, säger Gert. Alla de här killarna hatar att förlora.

Och alla de här killarna, det är vid sidan av de ovannämnda exempelvis Åke Lilljebjörn, Mikael Lindman, Pär Djoos, bröderna Löfström, Janne Kock, Kenneth Andersson, Tomas Öhlund och Peter Gustafsson.

Timrås lag är kanske inte lika meriterat, men det finns kvalitet där också. Alla minns väl till exempel bröderna Nänsén och Robert Carlsson?

Mer läsning

Annons