Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktiga trendbrott - då vann Brynäs mot Modo

Inte ett mål sedan november. Då blixtrade de till – samtidigt.

Magnus Kahnberg och Mattias Ekholm fick stopp på måltorkan när Modo besegrades med 5–2.

Annons

– Jag börjar hitta rätt tajming igen, säger ”Kahna” efter Brynäs blytunga seger.

Magnus Kahnberg har haft det motigt i Brynäströjan sedan en tid tillbaka. Han har lidit av ljumskproblem och nyligen bänkades han från start i fyra matcher i rad. Men i går kom den stora revanschen.

”Kahna” gjorde matchens första mål mot Modo, drygt fem och en halv minut in på den första perioden. Senast Brynäsforwarden gjorde mål var den 4 november.

– Det här behövde jag verkligen. Det var skönt att få göra ett ganska enkelt mål också, säger Kahnberg om fullträffen där han lyfte in en backhand efter fint förarbete av Alexander Sundström.

Brynästränaren Niklas Czarnecki lät Kahnberg köra dubbla byten från och med en bit in på den andra perioden. Johan Larsson fick lämna plats för Kahnberg.

– Kahnberg var pigg och förtjänade att få spela extra mycket, säger Czarnecki.

Kahnberg själv var riktigt nöjd med sin insats.

– Ja, jag känner mig pigg och börjar hitta rätt tajming igen. Ljumsken känns också bra. Nu är det bara att fortsätta bygga upp självförtroendet, säger Kahnberg.

Även Mattias Ekholm har en tung period bakom sig – inför gårdagens match hade han inte nätat sedan den 29 november.

Men i går prickade han in det så viktiga 2–2-målet i slutet på den andra perioden, i spel fem mot tre. Han stänkte upp pucken i Tuomas Tarkkis vänstra kryss.

– Den satt jäkligt fint. Jag fick en perfekt passning från Calle (Järnkrok).

Fullträffen var Ekholms tionde den här säsongen.

– Jag stod länge på nio, men sedan var det en hög tröskel fram till det tionde målet.

• Varför?

– Jag har kanske fått lite större bevakning på mig än tidigare. Jag känner själv att jag inte haft samma känsla i benen. Tidigare gick det som på räls, men det går ju i ett och självklart tar allt matchande på kroppen.

Efter fem raka förluster mot Modo, varav fyra den här säsongen, bröt Brynäs den trista sviten mot Örnsköldsvikslaget i går. En stark andra halva på matchen gav till slut 5–2.

– Det här var definitivt säsongens viktigaste seger. Och det känns som att vi har jobbat ihop till det här, säger Ekholm.

Kahnberg:

– Vi har haft problem med Modo under båda mina säsonger i Brynäs. Det är ett lurigt lag att möta. Det var jäkligt starkt av oss att vända på matchen. Vi är starka även i motgång nu och vi jobbar smartare än tidigare.

Kahnberg lyfte även fram Niklas Svedberg.

– Han ger oss trygghet, säger ”Kahna” om Brynäs målvakt som alltså fick vinna i sitt första framträdande mot sitt gamla lag sedan flytten till Brynäs.

Mer läsning

Annons